ΣτΕ: 3.690 προσλήψεις εγκρίθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο

ΣτΕ: 3.690 προσλήψεις εγκρίθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο

Παράλληλα «κόπηκαν» αιτήματα για 2.061 προσλήψεις, ενώ δεν εγκρίθηκαν 43 αποσπάσεις στο εξωτερικό

ΣτΕ: 3.690 προσλήψεις εγκρίθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο
Στις 3.690 έφτασαν οι προσλήψεις που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ παράλληλα «κόπηκαν» αιτήματα για 2.061 προσλήψεις, όπως επίσης δεν εγκρίθηκαν  43 αποσπάσεις στο εξωτερικό.

Η  αρμόδια επιτροπή του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με νέες γνωμοδοτήσεις  της ενέκρινε ακόμη 74 προσλήψεις ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των προσλήψεων στις 3.690, ενώ δεν ενέκρινε 20 προσλήψεις ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που δεν προσελήφθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο στα 2.061.

Όπως, είναι γνωστό, κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κλείσιμο
Αντίθετα, το διάστημα αυτό επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες. Όμως για τις κατ΄  εξαίρεση αυτές προσλήψεις, πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ  έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης δέχτηκε την πρόσληψη 27  συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στο «Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης»».

Ακόμη, εγκρίθηκε  η πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επιτράπηκε η κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασία  πρόσληψης 4  συμβασιούχων (7μήνης διάρκειας)  διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η «Αρωγή».

Μια συμβασιούχος   βοηθός βρεφονηπιοκόμος (δίμηνης διάρκειας) θα αναλάβει καθήκοντα στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας και μία υπάλληλος δίμηνης και πάλι διάρκειας θα τοποθετηθεί  στην κοινωφελή επιχείρηση κοινωνικής προστασίας, παιδείας και περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου.

Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κατά την προεκλογική περίοδο για την εξαίρεση απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού, όπως είναι Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζακστάν, κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, αποφάσισαν οι σύμβουλοι επικρατείας.

Ακόμη, δεν επέτρεψε το ΣτΕ την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση  στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ζητήθηκαν λόγω αυξημένης ρύπανσης (αφισοκολλήσεις, φειβολάν, κ.λπ.)  κατά τις βουλευτικές εκλογές και λόγω των αναγκών αυξημένης καθαριότητας στα 65 εκλογικά τμήματα του επίμαχου Δήμου.

«Όχι» είπε το ΣτΕ στην πρόσληψη 8 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Ν.Π.Δ.Δ.).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης