Ο Γερμανός ρεπόρτερ της... δραχμής «ξαναχτυπά»

Ο Γερμανός ρεπόρτερ της... δραχμής «ξαναχτυπά»

Ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρτιν Σουλτς χθες και ο ρεπόρτερ της Bild, Πάουλ Ροντσχάιμερ - Συνεχώς βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από τον έλληνα πρωθυπουργό και τον ευρωπαίο αξιωματούχο, κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν ότι ο 30χρονος δημοσιογράφος αποτελούσε ένα από τα μέλη της αποστολής του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Γερμανός ρεπόρτερ της... δραχμής «ξαναχτυπά»
Ο Γερμανός ρεπόρτερ της... δραχμής που κατά καιρούς έχει γράψει αρνητικά άρθρα για την Ελλάδα και για την οικονομική πορεία της χώρας, κατάφερε να «διεισδύσει» στο Μέγαρο Μαξίμου και να είναι παρών στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς.

Στις 14:35 χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περνούσε την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου. Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και καμεραμάν συνωστίζονταν προκειμένου να απαθανατίσουν κάποια εικόνα και να κλέψουν πληροφορίες από την εξέλιξη της συζήτησης των δύο ανδρών.

Ανάμεσά τους και ο ρεπόρτερ της Bild, Πάουλ Ροντσχάιμερ, ο οποίος δεν άφησε στιγμή από τα μάτια του, τους Αλέξη Τσίπρα και Μάρτιν Σουλτς. Συνεχώς βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από τον έλληνα πρωθυπουργό και τον ευρωπαίο αξιωματούχο, κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν ότι ο 30χρονος δημοσιογράφος αποτελούσε ένα από τα μέλη της αποστολής του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακόμα και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησης αποχαιρετούσε τον Μάρτιν Σουλτς στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πάουλ, όπως τον αποθανάτισε ο φακός του protothema.gr, βρίσκονταν ακριβώς δίπλα τους.

Κλείσιμο
Αποχώρησε από το νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού, με ένα πράσινο πουλμανάκι το οποίο μετέφερε δημοσιογράφους ξένων μέσων ενημέρωσης που συνόδευαν τον Μάρτιν Σουλτς στην επίσκεψη του στην Αθήνα. Ήταν στη συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στις συζητήσεις που είχε ο Σουλτς με Θεοδωράκη και Βενιζέλου. Συνεχώς μιλούσε στο κινητό του, ενώ ενημέρωνε το μέσο που εργάζεται για τις εξελίξεις.

Οι λίβελοι του Πάουλ για την Ελλάδα

Ο Γερμανός δημοσιογράφος έχει γράψει αρκετά άρθρα - λίβελους για τη χώρα μας. Την αρχή έκανε το 2010 όταν εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας να μοιράσει χαρτονομίσματα σε δραχμές.

Ο δημοσιογράφος έγραφε τότε στη Bild ότι οι έλληνες δεν έλεγαν όχι στα χαρτονομίσματα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλάει για σχέδιο επιστροφής της Τράπεζας της Ελλάδας στη δραχμή. Τόνιζε δε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν το καλύτερο για το ευρώ και τους ευρωπαίους πολίτες. Έγραψε ότι οι έλληνες άνεργοι στέλνουν χρήματα στην Ελβετία, παρουσίασε έλληνες συνταξιούχους με συντάξεις αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ είχε υποστηρίξει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας τους που πρότειναν στις αρχές του 2010 στην τότε ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει την Ακρόπολη και κάποια νησιά για να ξεχρεώσει. Επισκέφτηκε τη Μύκονο αρκετές φορές προκειμένου να. αποθανατίσει τη χλιδή με την οποία οι έλληνες περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να «ψαρέψει» φοροφυγάδες. Παρότι το θέμα δεν του βγαίνει ο ευφάνταστος ρεπόρτερ γράφει στη Bild: «Ο κόσμος λιμοκτονεί και οι πλούσιοι έλληνες δεν πληρώνουν φόρους».

Δείτε φωτογραφίες 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης