Ούτε περαστικά δεν είπε ο Σύλλογος Γονέων στη μητέρα του 9χρονου που κρέμασαν στη μπασκέτα

Ούτε περαστικά δεν είπε ο Σύλλογος Γονέων στη μητέρα του 9χρονου που κρέμασαν στη μπασκέτα

«Θεωρώ ότι το περιστατικό πήρε υπέρμετρες διαστάσεις. Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι, ένα ατύχημα», λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος

Ούτε περαστικά δεν είπε ο Σύλλογος Γονέων στη μητέρα του 9χρονου που κρέμασαν στη μπασκέτα
Πλήρης αδιαφορία από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού Πλαγιάς στη Λέσβο, για το 9χρονο παιδί που ανέβασαν οι συμμαθητές του στη μπασκέτα. Μόλις οχτώ ημέρες μετά το περιστατικό ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιώργος Φωτεινός, μιλώντας στο protothema.gr παραδέχεται ότι ο Σύλλογος δεν έχει επικοινωνήσει με τη μητέρα του παιδιού, ισχυρίζεται όμως ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση.

Ούτε περαστικά δεν είπε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Πλαγιάς Πλαμαρίου Λέσβου, στη μητέρα του 9χρονου παιδιού. Παρόλο που ο πρόεδρος του Συλλόγου ζει στο ίδιο χωριό με την οικογένεια του θύματος, ισχυρίζεται ότι παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να βρει το τηλέφωνό της και να επικοινωνήσει μαζί της. Όπως είπε στο protothema.gr ο κ. Φωτεινός, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης των μελών του Συλλόγου θα συζητηθεί και το περιστατικό με τον 9χρονο μαθητή και στη συνέχεια θα αποφασίσουν από κοινού προκειμένου να έχουν μια επικοινωνία με τη μητέρα. «Οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές και όχι προσωπικές και ατομικές. Μιας και είναι συλλογικό το όργανο. Οπότε σήμερα που έχουμε συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε για να έχουμε να της πούμε και κάτι. Τώρα να επικοινωνήσουμε μαζί της να της πούμε τι, της γυναίκας;» λέει ο κ. Φωτεινός στο protothema.gr

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση και θεωρεί ότι «οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα είναι υπέρμετρες».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Θεωρώ ότι το περιστατικό πήρε υπέρμετρες διαστάσεις. Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι, ένα ατύχημα. Δεν γνωρίζουμε αν έσπασε τα χέρια του, κρατήστε μια επιφύλαξη μέχρι να έχουμε στα χέρια μας τις ιατρικές γνωματεύσεις. Πιθανότατα να μην έχει σπάσει τα χέρια του. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, γιατί θα μπορούσε να είχε σπάσει το κεφάλι του, θα μπορούσε να είχαν συμβεί τα χειρότερα. Υπήρξε παραπληροφόρηση, δεν γνωρίζουμε από ποιον και γιατί... ούτε τη μπάλα σηκώθηκε το παιδάκι να πιάσει, ούτε κάτι άλλο. Χτύπησε στη μπασκέτα, αφού τον σήκωσαν δυο συμμαθητές του στα χέρια, εκείνος πιάστηκε από το διχτάκι της μπασκέτας, κουνήθηκε και έπεσε. Δεν πήγε να πιάσει καμία μπάλα, δεν ξέρω τι παιχνίδι γινόταν και γιατί έγινε αυτό. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι υπήρχε δάσκαλος (γυμναστής) και μία δασκάλα (υπεύθυνη). Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να τον πιάσει. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν άκουσαν τις παροτρύνσεις τους για να μην συμβεί και έγινε αυτό το ατύχημα. Δεν έγινε εσκεμμένα, δεν είναι αυτό που ακούστηκε, δηλαδή περί ενδοσχολικής βίας. Όλα αυτά είναι κακή παραπληροφόρηση». 

Σε ερώτηση μας γιατί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε μια εβδομάδα μετά να συζητήσει σχετικά με το περιστατικό, απάντησε: “Γιατί η ενημέρωση προς εμένα έγινε χθες... προχθές το βράδυ από την κόρη μου που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με το παιδί. Οπότε πήρε και διαστάσεις, η μαμά του παιδιού αποφάσισε να αποτανθεί αλλού. Δεν είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα. Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς, εγώ χθες το πρωί έμαθα ακριβώς τι συμβαίνει και προσπάθησα να μάθω και να πληροφορηθώ ακριβώς τα γεγονότα και από τα παιδιά που παρίστανται εκεί και από τον Διευθυντή και από όλους. Η μαμά (του παιδιού) δυστυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας, ούτε γνωρίζω προς ποιες κατευθύνσεις και γιατί έχουν γίνει μηνύσεις. Εγώ σαν πρόεδρος του Συλλόγου έλαβα υπόψη μου τα περιστατικά, τα γεγονότα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών και των δασκάλων. Εγώ προσωπικά έκανα κάποια προσπάθεια (για να επικοινωνήσει μαζί της), δεν έχω πολλές επαφές, δεν έχω το τηλέφωνο της ...σήμερα που έχουμε συμβούλιο, έχουμε σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί της”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης