Στην Αθήνα σήμερα οι σοροί των δύο άτυχων πιλότων του F-16

Στην Αθήνα σήμερα οι σοροί των δύο άτυχων πιλότων του F-16

Με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που θα προσγειωθεί στην Ελευσίνα

Στην Αθήνα σήμερα οι σοροί των δύο άτυχων πιλότων του F-16
Στην Αθήνα αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα το πρωί οι σοροί των δύο πιλότων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από τη συντριβή του F-16, στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Τις σορούς των δύο αντρών θα μεταφέρει τις πρώτες πρωινές ώρες ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα προσγειωθεί στην Ελευσίνα.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, ήταν έμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης.

Κλείσιμο

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης


Οι δύο άντρες, όπως και ακόμη 39 στελέχη της ΠΑ που αποτελούσαν το ελληνικό κλιμάκιο που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, επρόκειτο να παραμείνουν επί ισπανικού εδάφους επί περίπου ένα μήνα.

Ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας


Σημειώνεται πως το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης