Κύπρος: Τρόμος στη Δερύνεια από ασκήσεις του κατοχικού στρατού

Κύπρος: Τρόμος στη Δερύνεια από ασκήσεις του κατοχικού στρατού

Δεν ενημερώνονται τα Ηνωμένα Έθνη για τις ασκήσεις με αντιαρματικά όπλα, λέει ο δήμαρχος Δερύνειας -  Ερωτήματα για το πού πέφτουν οι κάλυκες των όπλων και για το τί θα γίνει αν αστοχήσει κάποιος στρατιώτης 

Κύπρος: Τρόμος στη Δερύνεια από ασκήσεις του κατοχικού στρατού
Φόβο, αναστάτωση, ανασφάλεια και πανικό προκαλούν στους δημότες του δήμου Δερύνειας και των γύρω Κοινοτήτων οι ασκήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα στη περιοχή ο τουρκικός κατοχικός στρατός με αντιαρματικά όπλα. Η Δερύνεια βρίσκεται δίπλα από τη κατεχόμενη Αμμόχωστο και το 1996 αποτέλεσε το τόπο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας ο κατοχικός στρατός δεν ενημερώνει για τις ασκήσεις αυτές τα Ηνωμένα Έθνη ενώ δημιουργούνται πολλά ερωτήματα αναφορικά με το πού πέφτουν οι κάλυκες των όπλων και τι γίνεται σε περίπτωση που ένας στρατιώτης με αντιαρματικό όπλο δεν βρει τα στόχο του.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός κατοχικός στρατός διενεργεί ασκήσεις κοντά στη κατεχόμενη παραλία του Δήμου και σε απόσταση αναπνοής από το συρματόπλεγμα. Εκεί υπάρχει πεδίο βολής και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε οι ασκήσεις γίνονται με αντιαρματικά όπλα, με αποτέλεσμα οι εκρήξεις να είναι εκκωφαντικές και προκαλούν φόβο, ανασφάλεια, αναστάτωση και πανικό στους δημότες μας αλλά και στα μικρά παιδιά, δεδομένου ότι σχολεία και νηπιαγωγεία γειτνιάζουν με τη νεκρή ζώνη».

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι «πέραν του εκκωφαντικού θορύβου από τις εκρήξεις έχουμε παρατηρήσει ότι «από τις εκρήξεις φεύγουν τεράστιες στήλες από άμμο με αποτέλεσμα να τοποθετούνται ως προστατευτικό τείχος γύρω από το πεδίο βολής. Διερωτόμαστε τι γίνεται με τους κάλυκες, τα βλήματα και τους πυραύλους, κατά πόσον δηλαδή πέφτουν στη θάλασσα ή πέφτουν κάπου αλλού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης