Αριστείδης Μπαλτάς: Βαθύτερες αλλαγές στην Παιδεία και όχι «μπαλώματα»

Αριστείδης Μπαλτάς: Βαθύτερες αλλαγές στην Παιδεία και όχι «μπαλώματα»

Τόνισε ότι από τα πρώτα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν είναι θέματα όπως το ανθρώπινο δυναμικό στα σχολεία, η θέρμανση και γενικότερα η υλικοτεχνική υποδομή - Τάσος Κουράκης(αναπληρωτής υπουργός Παιδείας): «Δεν μπορείς να στηρίξεις το σχολείο, αν δε στηρίξεις τον εκπαιδευτικό»

Αριστείδης Μπαλτάς: Βαθύτερες αλλαγές στην Παιδεία και όχι «μπαλώματα»
Σε μία γεμάτη αίθουσα από τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας και εν μέσω χειροκροτημάτων έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας.

«Εδώ η παράδοση είναι ευγενής και με σωστή πολιτική διαδικασία και όχι , όπως προχθές», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Και συνέχισε: «Η δική μας κυβέρνηση είναι της ρήξης αλλά ποτέ δεν υπάρχει απόλυτη ρήξη. Απευθυνόμενος στον κόσμο της παιδείας - όπως είπε χαρακτηριστικά - ο νέος υπουργός επεσήμανε οτι από την αντιπολίτευση και μετά αντιμετωπίζεται με μπαλώματα και δεν αντιμετωπίζεται με συνολική ματιά που θα κάνει την παιδεία το μέλλον της Ελλάδας.

Κλείσιμο

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μπαλτά υπογράμμισε οτι θα δώσει όλους τους φακέλους. Και τόνισε οτι ο μεγαλύτερος άθλος ήταν οτι τα βιβλία και οι καθηγητές ήταν στη θέση τους , επισημαίνοντας οτι και ο ίδιος δεν υπέγραψε καμία απόλυση.

Ο κ. Μπαλτάς τόνισε οτι από τα πρώτα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν είναι θέματα όπως το ανθρώπινο δυναμικό στα σχολεία, η θέρμανση και γενικότερα η υλικοτεχνική υποδομή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει το σχολείο ο φάρος ολόκληρης της γειτονιάς ενώ τόνισε οτι πρέπει να γίνουν βαθύτερες αλλαγές και όχι μπαλώματα της στιγμής , όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς.

Απευθυνόμενος στους υπαλλήλους είπε οτι τον ενδιαφέρει μόνο η τιμιότητα καθώς ισχύει η «πολιτική ανεξιθρησκεία», όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ τους κάλεσε να εκφράσουν τις προτάσεις τους. Την όλη διαδικασία προλόγισε εκπρόσωπος των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας ο ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη «εντολή του ελληνικού λαού» και έθεσε τα αιτήματα του συλλόγου των υπαλλήλων τονίζοντας οτι «Θα μας βρείτε όμως απέναντι σας αν δεν εφαρμόσετε όσα υποσχεθήκατε».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για δημόσια δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου , επισημαίνοντας οτι και οι τρεις αυτές έννοιες έχουν ακυρωθεί χωρίς να μηδενίζει ο ίδιος το σύνολο των πραγμάτων.

Ο κ. Κουράκης κατέστησε σαφές οτι θα τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις τους επισημαίνοντας οτι το σχολείο μπορεί να αμβλύνει και όχι να εξαφανίσει τις ανισότητες.

Ο κ. Κουράκης , ο οποίος θα αναλάβει την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπογράμμισε οτι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε το σχολείο χωρίς να στηρίξουμε τον εκπαιδευτικό».

Ο Κώστας Φωτάκης αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα του ανθρώπινου δυναμικού στην έρευνα, η οποία είναι βάση για την ανάπτυξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης