Υπόθεση Ξηρού: Προφυλακιστέοι οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του τρομοκράτη

Υπόθεση Ξηρού: Προφυλακιστέοι οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του τρομοκράτη

Οι ίδιοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση τους με τρομοκρατικές πράξεις...

Υπόθεση Ξηρού: Προφυλακιστέοι οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του τρομοκράτη
«Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, δεν γνωρίζω τον Ξηρό» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περασμένη εβδομάδα ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αποτυπώματα του 23χρονου είχαν βρεθεί στο λευκό βανάκι που εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω και θεωρείται από τις Αρχές μέσο διαφυγής μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, που φέρεται να ετοίμαζε ο Χρ. Ξηρός.

Ο κατηγορούμενος μπορεί να αρνήθηκε τις κατηγορίες, πλην όμως δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Κλείσιμο
Την ίδια τύχη επιφύλαξαν όμως οι ανακριτικές αρχές και στον έτερο συλληφθέντα ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση Ξηρού, ο οποίος, όπως και ο 23χρονος, αντιμετώπιζε βαρύτατα κακουργήματα. Πρόκειται για 29χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στην απολογία του ο 23χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το Χριστόδουλο Ξηρό και πως η εμπλοκή του στην όλη υπόθεση έχει να κάνει αποκλειστικά με το αυτοκίνητο. Όπως φέρεται να είπε στον ανακριτή, ένας γνωστός του, του είχε τηλεφωνήσει και του ζήτησε να «βάλει μπροστά» ένα αυτοκίνητο.

Μετά από λίγες ημέρες του έφεραν, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το αυτοκίνητο. Εκείνος, όπως φέρεται να υποστήριξε, το «έβαλε μπροστά» και έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 1.500 ευρώ.

Τα επιχειρήματά του όμως δεν έπεισαν, καθώς αμέσως μετά την απολογία του πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Από την πλευρά του, ο έτερος κατηγορούμενος ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε όσα είχε πει και στην αντιτρομοκρατική, οπότε και αναγνώρισε στο πρόσωπο της 22χρονης Αγγελικής, που οι αρχές καταζητούν, τη γυναίκα που μετέφερε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Λουτρακίου. Όπως είχε πει τότε, η Αγγελική του είχε πει ότι ονομάζεται «Μαρία».

Στην κατάθεσή του ο 29χρονος υποστήριξε πως μετέφερε σε διάφορα σημεία τη «Μαρία», κυρίως σε σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων, χωρίς όμως να γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Ο ίδιος υποστηρίζει, πάντως, πως η «συνεργασία» του με τη «Μαρία» έληξε όταν είδε στην τσάντα της ένα όπλο.

Έχει αναφέρει σχετικά: «Η "Μαρία" μου είπε ότι θέλει να πάμε για ψώνια και πριν φύγουμε από το σπίτι, είδα μέσα στην τσάντα της ένα όπλο - πιστόλι, μαύρου χρώματος. Μόλις το είδα, το έβγαλα από την τσάντα νευριασμένος και της είπα ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και την ρώτησα αν θέλει να με βάλει φυλακή. Αυτή μου απάντησε ότι δεν το κουβαλούσε μαζί της αλλά το είχε πάντα στο σπίτι. Μετά από αυτό, πήρα την απόφαση να φύγω, αλλά δεν πήρα τα ρούχα μου, για να μην το καταλάβει. Της είπα ότι θέλω να φτιάξω το αυτοκίνητό μου και ότι δεν γίνεται να πάμε για ψώνια τη συγκεκριμένη μέρα, όσο κι αν επέμενε. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε από το σπίτι στο Λουτράκι και κατόπιν οδηγιών της "Μαρίας", την άφησα στον Κορυδαλλό και πήγα στο σπίτι φίλου μου. Πριν την αφήσω, κανονίσαμε πάλι ένα ραντεβού την επόμενη μέρα στη Γλυφάδα, όμως είχα αποφασίσει ότι δεν θα τη συναντήσω ξανά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης