Πάλεψε με τους ληστές ο ιερέας στη Φθιώτιδα

Πάλεψε με τους ληστές ο ιερέας στη Φθιώτιδα

Οι ληστές κλείδωσαν στην τουαλέτα τον 60χρονο ιερέα, αφού τον χτύπησαν βάναυσα 

Πάλεψε με τους ληστές ο ιερέας στη Φθιώτιδα
Πραγματική μάχη έδωσε ο 60χρονος συνταξιούχος ιερωμένος που έπεσε θύμα ληστείας από δυο κουκουλοφόρους μέσα στο ιδιόκτητο μοναστήρι όπου κατοικεί, στον οικισμό Αγίας Παρασκευής στο Φανό της Γλύφας Φθιώτιδας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τους χειροδύναμους εισβολείς.

Οι κακοποιοί είχαν κόψει το συρματόπλεγμα της περίφραξης και είχαν στήσει ενέδρα στον ιερέα γύρω στις 7:00΄το πρωί της Κυριακής. Μόλις βγήκε από το κατάλυμά του για  να χτυπήσει τις καμπάνες, του επιτέθηκαν και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Όμως, ο 60χρονος αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε με έναν από τους κουκουλοφόρους. Δέχθηκε, όμως, αλλεπάλληλα πισώπλατα χτυπήματα από τον συνεργό του που ήταν οπλισμένος με ένα ρόπαλο και έπεσε στα έδαφος.

Οι ληστές κλείδωσαν στην τουαλέτα τον 60χρονο ιερέα και ερεύνησαν ανενόχλητοι το κατάλυμά του και την εκκλησία που συντηρεί στον ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο. Από το σπίτι άρπαξαν γύρω στα 500 ευρώ, ενώ από το ναό πήραν χρυσά αφιερώματα, εκκλησιαστικά είδη και αρκετές εικόνες άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Φόρτωσαν τα κλοπιμαία στο αυτοκίνητο του ιερέα και διέφυγαν με αυτό. Παρά τις έρευνες της  Ασφαλείας Λαμίας, που ειδοποιήθηκε από το θύμα, το κλεμμένο όχημα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης