Πού έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ

Πού έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ

Στη Λακωνία το μεγαλύτερο ποσοστό για τη ΧΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ - Στα νησιά για το ΚΚΕ - Ποτάμι ψήφισε η Ροδόπη και ΑΝΕΛ η Κοζάνη 

Πού έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ
Τα μεγαλύτερα ποσοστά που έλαβαν τα πέντε κόμματα που συμπληρώνουν το επόμενο Κοινοβούλιο της χώρας, με την ενσωμάτωση να αγγίζει το 58%, είναι τα εξής:

Για τη Χρυσή Αυγή, το τρίτο κόμμα των εκλογών, είναι η Λακωνία με 11,25%, η Αττική με 8,9%, το Κιλκίς με 8,8%, η Β' Θεσσαλονίκης με 7,8% και η Β' Πειραιώς με 7,6%.

Για το Ποτάμι (τέταρτη θέση), η Ροδόπη με 13,9%, τα Χανιά με 12,1%, το Ρέθυμνο με 9,4%, η Δράμα με 8,5% και η Ζάκυνθος με 7,7%.

Κλείσιμο
Για το ΚΚΕ (που κατέλαβε την πέμπτη θέση και για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση πάνω από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ), στη Σάμο με 15,4%, στη Λέσβο με 11,2%, στη Λευκάδα με 10,5%, στη Ζάκυνθο με 8,5% και στη Β' Πειραιώς με 8,2%.

Για το ΠΑΣΟΚ (στην έκτη θέση), στη Λακωνία με 11%, στα Γρεβενά με 8,5%, στην Ηλεία με 8,5%, στην Αρκαδία με 8,4% και στα Δωδεκάνησα με 7,8%.

Τέλος, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην Κοζάνη με 6,6%, στη Φθιώτιδα με 6,1%, στην Αττική με 6%, στη Β' Θεσσαλονίκης με 5,8% και στην Αχαϊα με 5,8%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης