Κύπρος: Με τιμές και αντιδράσεις το μνημόσυνο του στρατηγού Γρίβα Διγενή

Κύπρος: Με τιμές και αντιδράσεις το μνημόσυνο του στρατηγού Γρίβα Διγενή

Ο Γρίβας θεωρείται από μία μερίδα των Κυπρίων σωτήρας και από μία άλλη καταστροφέας - Κόκκινο πανί για τη κυπριακή αριστερά, η οποία αντιδρά έντονα στις εκδηλώσεις τιμής

Κύπρος: Με τιμές και αντιδράσεις το μνημόσυνο του στρατηγού Γρίβα Διγενή
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό το 41ο μνημόσυνο του αρχηγού της ΕΟΚΑ στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο οποίος ακόμα και σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί πολιτικές τριβές λόγω της δράσης του τη δεκαετία του '70 με τη δημιουργία της ΕΟΚΑ Β' και τη συμβολή του στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου που έγινε μετά τον θάνατό του.

Στο μνημόσυνο τη κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και παραβρέθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ.

Ο Γρίβας θεωρείται από μία μερίδα των Κυπρίων σωτήρας και από μία άλλη καταστροφέας. Η αντικομμουνιστική του στάση με την δημιουργία της οργάνωσης "Χ" στην Ελλάδα και τη συνεργασία της με τους Γερμανούς αλλά και οι δολοφονίες κομμουνιστών κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ στη Κύπρο, τον έχουν καταστήσει κόκκινο πανί για τη κυπριακή αριστερά, η οποία αντιδρά έντονα στις εκδηλώσεις τιμής. Από την άλλη η Κυπριακή δεξιά στέκεται κυρίως στη δράση του κατά τον αντιαποικιακό αγώνα του 1955-1959 και τον τιμά στη βάση ψηφισμάτων των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Κύπρου που τον ανακήρυξαν ως "Άξιο τέκνο της πατρίδας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης