Συνελήφθησαν 15 άτομα για βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα

Συνελήφθησαν 15 άτομα για βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα

Οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της ομάδας Βλαστού - Κατά πληροφορίες προμηθεύονταν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς από τον Χρήστο Πατουχέα που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού

Συνελήφθησαν 15 άτομα για βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα
Επειτα από εκτεταμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας με ταυτόχρονες εφόδους σε πολλά σημεία της Αθήνας προσήχθησαν 15 άτομα, που κατηγορούνται για εκβιασμούς καταστημάτων και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, με ταυτόχρονες εφόδους, αιφνιδίασαν και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους για τις βομβιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 15 συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της λεγόμενης ομάδας Βλαστού. Οπως έχει προκύψει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι για εκβιασμούς επαγγελματιών και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε καταστήματα προμηθεύονταν τις βόμβες από τον απότακτο ΕΚΑΜίτη Χρήστο Πατουχέα, που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Μάλιστα, η σύλληψη Πατουχέα, που υπηρετούσε στο παρελθόν στην ΕΚΑΜ, φαίνεται ότι έδωσε το έναυσμα για την επίσπευση της επιχείρησης, η οποία επεκτείνεται μέσα στις φυλακές, απ' όπου «κινούνταν τα νήματα» της οργάνωσης.

Συνδυάζοντας το γεγονός ότι ο Πατουχέας ήταν αυτός που προμήθευε τον Ξηρό με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στην ΕΛΑΣ θεωρούν ότι εδραιώνεται η σχέση των κατηγορουμένων για τρομοκρατία με τους λεγόμενους ποινικούς.
Κλείσιμο

Η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει αρχίσει εδώ και καιρό, ενώ, περίπου πριν δύο εβδομάδες, βρέθηκε μέσα σε βαρέλι, στην αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, ο οποίος δεν είχε εκραγεί.

Στο σπίτι διαμένει εξαδέλφη του «νονού» που κρατείται στις φυλακές και φέρεται ως αρχηγός της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

Στην Ασφάλεια προσήχθησαν περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο πατέρας και ο γιος άλλου έγκλειστου των φυλακών, ο οποίος κρατείται για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και στο παρελθόν είχε συλληφθεί ως υπαρχηγός της μεγαλύτερης συμμορίας «νονών».

Η έρευνα της Ασφαλειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωσή της αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης