Οι Έλληνες του Παρισιού: «Ζούμε στη σκιά του τρόμου»

Οι Έλληνες του Παρισιού: «Ζούμε στη σκιά του τρόμου»

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν και οι Έλληνες, μαζί με τους υπόλοιπους μόνιμους κατοίκους του Παρισίου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τη Γαλλία και όλη την Ευρώπη, περιγράφει ο Αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ορθόδοξης Μητρόπολης στο Παρίσι, κ. Γρηγόριος Ιωαννίδης

Οι Έλληνες του Παρισιού: «Ζούμε στη σκιά του τρόμου»
«Το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο. Ζει στη σκιά του φόβου, αστυνομοκρατείται και ο κόσμος τρομαγμένος δεν βγαίνει εύκολα και χωρίς σοβαρό λόγο από το σπίτι…».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο ThessToday, o Αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ορθόδοξης Μητρόπολης στο Παρίσι, κ. Γρηγόριος Ιωαννίδης.

Ο Θεσσαλονικιός ιερωμένος, που ζει τους τελευταίους μήνες στη Γαλλική πρωτεύουσα, θα βρεθεί αύριοτο μεσημέρι, μαζί με τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ και τους άλλους τρείς ιερείς της Μητρόπολης στη μεγάλη διαδήλωση κατά του τρόμου, στο κέντρο του Παρισιού.

Νωρίτερα, η θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

«Περιμένουμε περι τα 200 άτομα που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή», δηλώνει στο ThessToday ο κ. Ιωαννίδης και συνεχίζει.

«Τα μέτρα είναι δρακόντεια σε όλη την πρωτεύουσα. Φανταστείτε ότι αστυνομικοί ελέγχουν έναν έναν τους πελάτες των πολυκαταστημάτων κατά την είσοδό τους.  Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις και ειδικά την κίνηση με το μετρό. Οι πλατείες και τα πάρκα δεν είναι πλέον πολυσύχναστα μέρη. Ο φόβος σκεπάζει τα πάντα…».

Τα ελληνικά σχολεία στο Παρίσι δεν λειτούργησαν σήμερα, ενώ αναβλήθηκαν και όλες οι εκδηλώσεις της Μητρόπολης, που ήταν προγραμματισμένες, εως και τη μεθεπόμενη Κυριακή.

«Για αύριο Κυριακή, ήταν προγραμματισμένος ο αγιασμός των υδάτων στη Μασσαλία και την μεθεπόμενη Κυριακή θα ρίχναμε το σταυρό στον Σηκουάνα…», καταλήγει ο Έλληνας ιερέας.

Μετά την τρομοκρατική ενέργεια κατά της εφημερίδας «Charlie Hebdo», όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι αρχές στη Γαλλία φοβούνται την έκρηξη φαινομένων τυφλής θρησκευτικής βίας, ενώ συχνοί είναι και οι λάθος συναγερμοί, όπως έγινε χθες στο Τροκαντερο, όταν αποκλείστηκε όλη η περιοχή επειδή παρατηρήθηκε κίνηση υπόπτων και υπήρξαν φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης