Κατάσχεσαν από άνεργη μητέρα το επίδομα του ανήλικου γιου της

Κατάσχεσαν από άνεργη μητέρα το επίδομα του ανήλικου γιου της

Δεν πίστευε στα μάτια της η άνεργη εδώ και δυο χρόνια, μητέρα - Χάνει το επίδομα των 300 ευρώ που δικαιούται, πιθανότατα για μία παράβαση του ΚΟΚ προ δεκαετίας... 

Κατάσχεσαν από άνεργη μητέρα το επίδομα του ανήλικου γιου της
Στο πρόσωπο μιας άνεργης μητέρας ενός δεκάχρονου παιδιού αποφάσισε η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο για χρέη περί δημοσίου και να της παρακρατήσει το ποσό των 294 ευρώ από τα 300 ευρώ που δικαιούται ως μητέρα ανήλικου παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας.  
Ο λόγος; Πιθανότητα για μια ξεχασμένη κλήση από την τροχαία Πατρών που της είχε επιβληθεί πριν από δέκα χρόνια. 

Όπως λέει η ίδια στο protothema.gr, απευθύνθηκε άμεσα στο Πρωτοδικείο Πατρών προκειμένου να μάθει για ποιο λόγο δεν της καταβάλλεται το ποσό που δικαιούται ζητώντας περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη παράβαση. 

Δυστυχώς όμως, ούτε οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο, αφού πρέπει να αναζητήσουν το όνομά της στους στοιβαγμένους φακέλλους... της αποθήκης, εκεί όπου φυλάσσονται τα αρχεία των προηγούμενων ετών και να εντοπίσουν την πραγματική παράβαση.
Κλείσιμο

«"Συμπληρώστε μια αίτηση και θα σας ενημερώσουμε μετά τις γιορτές"  μου είπαν οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Πατρών», λέει στο protothema.gr η κυρία Σωτηροπούλου.

Η ίδια είναι άνεργη τα τελευταία δυο χρόνια και φιλοξενείται από τη συνταξιούχο μητέρα της. 
Το να ζει όμως σε ένα σπίτι για το οποίο ακόμη πληρώνουν δάνειο, θεωρείται πολυτέλεια για την ελληνική πολιτεία, αφού όπως λέει η ίδια: «η ελληνική πολιτεία δεν μου έδωσε ούτε το ποσό των 500 ευρώ που χορηγήθηκε στους μακροχρόνια άνεργους, επειδή φιλοξενούμαι από τη μητέρα μου».

Μόλις η ίδια ενημερώθηκε για το επίδομα που δίνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τα ανήλικα τέκνα, συμπλήρωσε με χαρά τα δικαιολογητικά για να εισπράξει το ποσό των 300 ευρώ.
«Πράγματι, εγκρίθηκε το ποσό, αλλά ποτέ δεν μπήκαν στο λογαριασμό αυτά τα χρήματα λόγω συμψηφισμού. Ίσως πράγματι να ισχύει η παράβαση, αλλά γιατί το ελληνικό κράτος δεν μου δίνει περισσότερα στοιχεία για την παράβασή μου ως οδηγός δίκυκλου οχήματος; Είναι δυνατόν να κρατάει το κράτος τα χρήματα του παιδιού μου για μια κλήση που δεν γνωρίζει πότε και για ποιο λόγο έχει επιβληθεί στο παρελθόν»;


«Λυπούμαστε, αλλά δεν έχετε τα μόρια για ανεύρεση εργασίας»
Η κυρία Λία Σωτηροπούλου, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια δουλειά για να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια, όπως η ίδια λέει, το μοναχοπαίδι της. Τα δυο τελευταία χρόνια ζει χάρη στην πενιχρή σύνταξη της μητέρας της. «Έχω κάνει μερικά μεροκάματα κατά καιρούς σε διάφορες δουλειές, αλλά τίποτα το σπουδαίο. Ζητάω απλώς μια οποιαδήποτε δουλειά. Από πωλήτρια σε μαγαζί μέχρι και καθαρίστρια, μπορώ να εργαστώ, όπως και στο παρελθόν. Θα μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Δεν με ενδιαφέρουν οι ταμπέλες. Θα ήθελα να ελπίζω σε μια θέση εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, αλλά και αυτό το θεωρώ ακατόρθωτο. Περισσότερες πιθανότητες έχω να κερδίσω το τζόκερ παρά να επιλεχθώ σε 5μηνη ή 6μηνη εργασία μέσω προκήρυξης. Και αυτό γιατί δεν συμπληρώνω τα 100 μόρια, από τα δικαιολογητικά που έχω προσκομίσει στον ΟΑΕΔ, όπως ισχυρίζεται η δημόσια υπηρεσία», λέει στο protothema.gr η άνεργη μητέρα.
Έχουμε και λέμε: 30 μόρια επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, συν άλλα 30 μόρια επειδή είναι μονογονεϊκή οικογένεια, συν επιπλέον 30 μόρια λόγω κάρτα ανεργίας, σύνολο 90 μόρια. «Όπως εύλογα διαπιστώνει κανείς, υπολείπονται άλλα 10 μόρια για να αυξηθούν οι πιθανότητες περί ευρέσεως εργασίας», λέει η κυρία Σωτηροπούλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης