Πρώην εργαζόμενος της ΑΓΝΟ: «Μας έβαλαν ''ταφόπλακα'' μέσα στις γιορτές»

Πρώην εργαζόμενος της ΑΓΝΟ: «Μας έβαλαν ''ταφόπλακα'' μέσα στις γιορτές»

Δύο πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας μιλούν στο protothema.gr για τα προβλήματα, την παύση πληρωμών μέσα στις γιορτές και για τις δύσκολες στιγμές που ζουν με τις οικογένειές τους - Στο στόχαστρο ο επιχειρηματίας της γαλακτοβιομηχανίας Νίκος Κολιός 

Πρώην εργαζόμενος της ΑΓΝΟ: «Μας έβαλαν ''ταφόπλακα'' μέσα στις γιορτές»
Τίτλοι τέλους κι επισήμως για τη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ ΑΕ, με την άλλοτε ιστορική συνεταιριστική επιχείρηση να κλείνει άδοξα μια μακρά επιχειρηματική παρουσία στο εγχώριο επιχειρείν, καταρρέοντας κάτω από το βάρος οικονομικών της προβλημάτων.

Το χρονικό αυτού του προαναγγελθέντος «θανάτου» για την ΑΓΝΟ, το επιβεβαιώνουν και πρώην εργαζόμενοι στη βιομηχανία, βάζοντας στο στόχαστρο τον επιχειρηματία Νίκο Κολιό, επιρρίπτοντάς του την κύρια ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στη γαλακτοβιομηχανία.

Πρώην εργαζόμενος της γαλακτοβιομηχανίας, ο Γιάννης Καραγιαννίδης, αναφέρει ότι εργαζόταν στην ΑΓΝΟ τα τελευταία 23 χρόνια. «Λόγω της μεγάλης παραγωγικότητας που υπήρχε, εργαζόμενοι είχαν να πάρουν άδεια πέντε χρόνια», καταγγέλλει ο ίδιος. «Τα προβλήματα άρχισαν το 2012. Όταν ζητούσαμε εξηγήσεις γιατί δεν πληρωνόμαστε, κανείς δεν δεχόταν να μας μιλήσει. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μια εταιρεία με τζίρο 5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως μπήκε στον πτωχευτικό κώδικα. Είμαστε σε παύση πληρωμών από το Δεκέμβρη του 2012. Περνάμε δύσκολες στιγμές».
Κλείσιμο








Μας έβαλαν «ταφόπλακα» μέσα στις γιορτές 

Ο πρώην εργαζόμενος, φανερά συγκινημένος, σχολιάζει ότι η οριστική απόλυση σε πολλούς εργαζομένους έγιναν αρχές Δεκεμβρίου. «Εκαναν τις γιορτές μας μαύρες, έβαλαν ταφόπλακα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Νιώθω μεγάλο πόνο για μια εταιρεία στην οποία μεγάλωσα και είχα όνειρο να δουλέψω. Περιμένω τη σύνταξη της μάνας μου για να πάρω ένα τετράδιο στο παιδί μου». 

Και για τους δύο πρώην εργαζομένους από την εποχή που η επιχείρηση πέρασε στον έλεγχο του Νίκου Κολιού ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην αργήσει η ημέρα που στην ιστορική γαλακτοβιομηχανία θα μπει λουκέτο. 

Άλλος ένας πρώην εργαζόμενος, ο Σταύρος Ουσταμπασίδης,  μιλά στο protothema.gr σχολιάζοντας τον καταποντισμό της ΑΓΝΟ. 





«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι κάποιο κακοί επιχειρηματίες κατάφεραν να με καταστήσουν στα 48 μου χρόνια άχρηστο, με τρία παιδιά μέσα στο σπίτι μου. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ευτυχώς που υπάρχουν οι παππούδες με τις συντάξεις και μας βοηθούν. Ήμουν κι εγώ σε αυτή την επιχείρηση 23 χρόνια. Κινδυνεύουμε αύριο, μεθαύριο να μην έχουμε ασφάλεια, ούτε για εμάς αλλά και ούτε για παιδιά μας. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα. Πρόσφατα πέρασα και μια περιπέτεια υγείας, έπαθα έμφραγμα, οπότε χρειάζομαι και φάρμακα.Αυτή η εταιρεία ήταν για εμένα το παν. Χαιρόμουν που πήγαινα στη δουλεία. Πλέον τα συναισθήματά μου έχουν αλλάξει και νιώθω ότι μπορεί και να έχω κάνει λάθος που μπήκα σε αυτό το εργοστάσιο», καταλήγει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης