Φρένο στη μείωση του τζίρου τα Χριστούγεννα αναμένουν οι έμποροι

Φρένο στη μείωση του τζίρου τα Χριστούγεννα αναμένουν οι έμποροι

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπενθύμισε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία υποχώρηση του καταγεγραμμένου τζίρου των επιχειρήσεων λιανικής για τον Δεκέμβριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, της τάξεως του 5%- 8%.

Φρένο στη μείωση του τζίρου τα Χριστούγεννα αναμένουν οι έμποροι
Στα περσινά επίπεδα ελπίζουν οι έμποροι να «κλείσει» η αγορά του Δεκεμβρίου, ισοφαρίζοντας τις απώλειες του τζίρου από τις αρχές του μήνα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σε δημοσιογράφους και υπενθύμισε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία υποχώρηση του καταγεγραμμένου τζίρου των επιχειρήσεων λιανικής για τον Δεκέμβριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, της τάξεως του 5%- 8%.

Μπορεί η συγκεκριμένη μεταβολή να συνιστά μία αποκλιμάκωση του ρυθμού μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης από το 2009 και μετά, εξακολουθεί όμως να αποτελεί το περίπου 30% του καταγεγραμμένου τζίρου για το έτος 2008, όπως είπε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε ότι από την κίνηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς περιμένουν οι έμποροι να μπει φρένο στη μείωση και να κυμανθεί ο τζίρος τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης