Συμβολική εκδήλωση υπέρ της επανένωσης της Κύπρου

Συμβολική εκδήλωση υπέρ της επανένωσης της Κύπρου

Η λεγόμενη αστυνομία δεν τους επέτρεψε να περάσουν στα κατεχόμενα κρατώντας λευκή κορδέλα

Συμβολική εκδήλωση υπέρ της επανένωσης της Κύπρου
Συμβολική εκδήλωση υπέρ της επανένωσης της Κύπρου πραγματοποίησε χθες η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Η ομάδα συγκεντρώθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Λύση, Ειρήνη Τώρα», «Αρχίστε Διαπραγματεύσεις Τώρα» και «Υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε».

«Σήμερα μέσα από τα δικά σας μάτια βλέπουμε να υπάρχει ελπίδα και προοπτική», ανέφερε στην ομιλία του ο Τάκης Χατζηδημητρίου. Σήμερα, πρόσθεσε, «σε αυτό το σημείο, με απλωμένα τα χέρια, ρίχνουμε τους φραγμούς, καταλύουμε τα οδοφράγματα, ενώνουμε τη Λευκωσία, ενώνουμε την Κύπρο, η διχοτόμηση, η έχθρα, η διαίρεση είναι παρελθόν».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους συγκεντρωθέντες μίλησαν και οι Χουσεΐν Ακανσόι και Πέτρος Σουππουρής οι οποίοι έχασαν τις οικογένειές τους το 1974.

Μετά τις ομιλίες η ομάδα περπάτησε προς τη νεκρή ζώνη. Ακανσόι και Σουππουρής μαζί με άλλους  σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα κρατώντας λευκή κορδέλα ως σύμβολο της βούλησης και επιθυμίας των Κυπρίων για επανένωση της χώρας.
Κλείσιμο

Ομάδα της λεγόμενης αστυνομίας εμπόδισε την ομάδα να περάσει στα κατεχόμενα κρατώντας την κορδέλα. Ο αρχηγός της «αστυνομίας Λευκωσίας» Μπαρμπαρός Σαβασκί τους είπε ότι η περιοχή είναι στρατιωτική και ότι απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Κατά τύχη περνούσε εκείνη την ώρα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Ναμί με την οικογένειά του και οι ακτιβιστές του ζήτησαν να τους αφήσει να περάσουν.

Αφότου μίλησε με τον κ. Σαβασκί ο κ. Ναμί τους είπε ότι το σημείο είναι οδόφραγμα και δεν είναι το μέρος για να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Υπάρχουν τους είπε ειδικοί κανονισμοί που διέπουν τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εδώ. Κάλεσε την ομάδα να περάσουν στα κατεχόμενα και να συνεχίσουν τη διαδήλωσή τους εκεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης