Σπείρα τσιγγάνων είχε ρημάξει την Ηλεία

Σπείρα τσιγγάνων είχε ρημάξει την Ηλεία

Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση με τη βοήθεια συναδέλφων τους από την Καλαμάτα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπου συνέλαβαν τους δράστες ηλικίας 31, 28, 27 και 21 χρόνων

Σπείρα τσιγγάνων είχε ρημάξει την Ηλεία
Φως σε 20 διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε περιοχές της Ηλείας, στα οποία εισέβαλαν όταν οι ένοικοι απουσίαζαν, έριξε η εξάρθρωση μιας σπείρας τσιγγάνων από την Ασφάλεια Πύργου. Ως μέλη της έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον τέσσερα άτομα και έχουν προσαχθεί άλλα τέσσερα.

Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση με τη βοήθεια συναδέλφων τους από την Καλαμάτα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπου συνέλαβαν τους δράστες ηλικίας 31, 28, 27 και 21 χρόνων ενώ άλλοι δύο συνεργοί τους ηλικίας 27 και 18 χρόνων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού στα οποία έβαζαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας για να μην εντοπίζονται και είχαν αρπάξει κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και μετρητά ύψους 28.800 ευρώ, 1.350 δολαρίων Η.Π.Α. και 561 δολαρίων Καναδά! 

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, που κατοικούν στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μετρητά ύψους 4.500 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο με 43 φυσίγγια, διάφορα κοσμήματα, δύο ρολόγια, δυο φωτογραφικές μηχανές, 23 κινητά, πέντε  tablet και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στα οποία βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κοσμήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές. Η έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους και τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζεται σε εξέλιξη. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης