Ο Γιάννης Μώραλης στον ξενώνα αστέγων του δήμου Πειραιά

Ο Γιάννης Μώραλης στον ξενώνα αστέγων του δήμου Πειραιά

Ο δήμαρχος συνομίλησε με τους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται εκεί, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση


Ο Γιάννης Μώραλης στον ξενώνα αστέγων του δήμου Πειραιά
Στον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων «Ανακούφιση» βρέθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ αγάπης και αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.



Από το πρωί, Πειραιώτες και μη, έδωσαν το παρών και προσέφεραν βασικά αγαθά εκφράζοντας αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
 
Κλείσιμο

Στον ξενώνα αστέγων ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει γαστρονομικές δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών, food blog gers και φίλων της «Ανακούφισης».


 
Ο κ. Γιάννης Μώραλης συνομίλησε με τους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Αστέγων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.



«Ένας ξενώνας δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σπίτι τους, είναι ωστόσο υποχρέωσή μας να τους κάνουμε να νιώθουν πως είναι σπίτι τους, να βελτιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες παραμονής τους, τη σίτισή τους, αλλά και να λάβουμε πρωτοβουλίες που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητά τους», είπε ο Δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια όμορφη πρωτοβουλία του Ξενώνα Αστέγων και της ΚΟ.Δ.Ε.Π., που αναδεικνύει τη διάθεση προσφοράς ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες.



«Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Πειραιά, αλλά και όλων των Δήμων, ακόμη και της κεντρικής εξουσίας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σημερινής εποχής»ανέφερε και σημείωσε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες αλλά και όλοι οι Έλληνες είναι πάρα πολύ μεγάλα, «γι΄ αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας τουλάχιστον να τα επιλύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα».

«Ποτέ δεν θα πιάσουμε το απόλυτο, ποτέ δεν θα ικανοποιήσουμε το σύνολο των αναγκών που υπάρχουν. Και αυτό είναι ρεαλισμός. Δεν θα πρέπει όμως να μας οδηγήσει σε απραξία, αντιθέτως οφείλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Κορίνα Λαουλάκου ευχαρίστησε θερμά  όλους όσοι έδειξαν την αγάπη τους και αγκάλιασαν τη σημερινή φιλανθρωπική εκδήλωση, ενώ τόνισε πως συγκεντρώθηκαν πολλά είδη πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώθηκε από την ομάδα κοινωνικής δράσης For A Reason μαζί με την εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων Action Εστί, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συμπολίτες μας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης