Συγχαρητήρια επιστολή σε Βορίδη για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Έμπολα

Συγχαρητήρια επιστολή σε Βορίδη για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Έμπολα

«Η μεγάλη προθυμία και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το πρόβλημά μας ήταν καθοριστικά για την αίσια έκβαση αυτού του συμβάντος»

Συγχαρητήρια επιστολή σε Βορίδη για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Έμπολα
Ευχαριστήρια επιστολή με την ευγνωμοσύνη της εταιρίας Common Press, έλαβε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με την άμεση αντίδραση όλων των φορέων υγείας, στην επιτυχή αντιμετώπιση, του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Τότε, στο πλοίο Magda P, που ανήκει στην Common Press, είχε σημάνει συναγερμός, όταν αναφέρθηκε πως ένα μέλος του πληρώματος με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, είχε παρουσιάσει πυρετό. Αυτό θορύβησε τους πάντες αρχικά, όμως το ΚΕΕΛΠΝΟ έσπευσε να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες, όταν με αν ανακοίνωσή του, δήλωσε πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, στις 5.30 το απόγευμα, της 17ης Νοεμβρίου, γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. εξέτασαν το Φιλιππινέζο ναυτικό και ενέκριναν τη διακομιδή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η κατάστασή του, που δεν έχριζε περαιτέρω ανησυχίας.

Το γεγονός πως το, υπό ελληνική σημαία φορτηγό, απέπλευσε αρχικά από το λιμάνι της Γουινέας, ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμό, κάτι που αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά από όλους τους εμπλεκόμενους και ανάγκασε την πλοιοκτήτρια εταιρία, να βαθμολογήσει με άριστα τον υπουργό, όπως και τους επικεφαλής των ΚΕΕΛΠΝΟ και Ε.Κ.ΕΠ.Υ., κ. Παπαδημητρίου και Ευσταθίου αντίστοιχα, καθώς όπως αναφέρει η επιστολή παρόμοιο περιστατικό στην αλλοδαπή, δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης