Συνελήφθη 50χρονος για 30 ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα

Συνελήφθη 50χρονος για 30 ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα

Επέλεγε για στόχους υποκαταστήματα τραπεζών με μικρή προσέλευση κοινού - Με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους

Συνελήφθη 50χρονος για 30 ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα
Τριάντα ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και μαγαζιά, με συνολική λεία 327.000 ευρώ, είχε διαπράξει 50χρονος που συνελήφθη χτες, στον Νέο Κόσμο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης που διενήργησε η Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για άτομο ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ρουμανικών αρχών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία, πράξεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί από δικαστήριο στο Βουκουρέστι σε οκτώ χρόνια κάθειρξη οκτώ ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 50χρονος, από το 2008, είχε διαπράξει συνολικά 27 ληστείες σε τράπεζες και τρεις σε άλλα καταστήματα, ενεργώντας μόνος του, στις περιοχές Κολωνακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Αμπελοκήπων, Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Νέου Ψυχικού, Χολαργού και Νέας Σμύρνης.

Κλείσιμο
Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτες που έκλεβε την προηγούμενη μέρα και τις εγκατέλειπε σε μικρή απόσταση από τον τόπο της ληστείας. Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι έχει διαπράξει 11 κλοπές μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επέλεγε για στόχους υποκαταστήματα τραπεζών με μικρή προσέλευση κοινού, στα οποία έμπαινε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είτε με κράνος, είτε με καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου.

Με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους, περνούσε στο χώρο των ταμείων και αφαιρούσε μόνος του διάφορα χρηματικά ποσά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης