Ποιο είναι το «γεύμα» του Νίκου Ρωμανού σήμερα

Ποιο είναι το «γεύμα» του Νίκου Ρωμανού σήμερα

Δεν έχει παραπονεθεί για δυσπεψία ή για δυσφορία, κυκλοφορεί όρθιος χωρίς να ζαλίζεται - Αποφεύγουν να του δώσουν να πιει γάλα, καθώς θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι

Ποιο είναι το «γεύμα» του Νίκου Ρωμανού σήμερα
Ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας μετά την απόφαση της Βουλής να του επιτρέψει να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του με την προϋπόθεση να φορά «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής παρακολούθησης, όμως οι 31 ημέρες αποχής έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υγεία του.

Μία μόλις ημέρα μετά την επανέναρξη της σίτισής του, ο Νίκος Ρωμανός, τρώει φρυγανιές, πίνει χαμομήλι και τρώει ζωμό κοτόπουλου με λίγο φιδέ. Εξάλλου, αυτές είναι οι τροφές με τις οποίες πρέπει να τρέφεται τις επόμενες μέρες ώστε να δουν οι γιατροί πώς αντιδρά το στομάχι του.

Στο μεταξύ, οι γιατροί που τον παρακολουθούν θα ελέγχουν τους ηλεκτρολύτες του και ενδεχομένως να του προσθέσουν κι άλλο ορό. 

Κλείσιμο
Ο ίδιος, πάντως, δεν έχει παραπονεθεί για δυσπεψία ή για δυσφορία, που θα μπορούσε να του έχει προκληθεί από δυσανεξία σε κάποια ουσία. Σε κάθε περίπτωση, τις πρώτες μέρες της επανασίτισής του, οι γιατροί αποφεύγουν να του δώσουν να πιει γάλα, καθώς έχει λιπαρά και θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι. Ωστόσο, αναμένεται να του επιτρέψουν να πιει γάλα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα βαθμό έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του, καθώς είναι όρθιος και περπατάει μέσα στο δωμάτιό του, χωρίς να ζαλίζεται.

Οι γιατροί στο «Γ. Γεννηματάς» που τον παρακολουθούν τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έχει περάσει ο κίνδυνος και ότι απαιτείται ειδική ιατρική φροντίδα και η παραμονή του στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες. «Η φάση της επανασίτισης είναι δύσκολη για τον οργανισμό, εξίσου με την ασιτία», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός του Ρωμανού, Ματίνα Παγώνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης