Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ρωμανό έξω από τη Βουλή

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ρωμανό έξω από τη Βουλή

Περίπου 300 άτομα, ανάμεσά τους και ο πατέρας του 21χρονου, διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία επιμένει στη λύση των μαθημάτων εξ αποστάσεως για τον Ρωμανό

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ρωμανό έξω από τη Βουλή
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Τρίτης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Περίπου 300 άτομα, ανάμεσά τους και ο πατέρας του 21χρονου, διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία επιμένει στη λύση των μαθημάτων εξ' αποστάσεως για τον Ρωμανό.

Αμέσως μετά περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Νίκο Ρωμανό. 

Κλείσιμο




Για την ώρα ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου επιμένει στην πάγια πρόταση της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει όλα τα νόμιμα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να παρακολουθήσει τις σπουδές του. Η πρόταση του υπουργού περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στο χώρο των φυλακών και θα επιτρέψουν στον 21χρονο προφυλακισμένο να παρακολουθήσει τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα και στη συνέχεια, όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα με τα «βραχιολάκια» να τα χρησιμοποιήσει εφόσον πληροί της προϋποθέσεις.



Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι νομικές εκκρεμότητες που έχει ο 21χρονος απεργός πείνας τον εξαιρούν από τον νόμο που δίνει την δυνατότητα για την χρήση του μέσου ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης