Καταλήψεις συμπαράστασης στον Ρωμανό σε όλη την Ελλάδα

Καταλήψεις συμπαράστασης στον Ρωμανό σε όλη την Ελλάδα

«Ξεσηκωμός» για την ικανοποίηση των αιτημάτων του 21χρονου - Σε ετοιμότητα η αστυνομία - Επεισόδια στα ΤΕΙ Αιγάλεω - Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ - Πορείες διαμαρτυρίας σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας

Καταλήψεις συμπαράστασης στον Ρωμανό σε όλη την Ελλάδα
Στο πλευρό του 21χρονου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού στέκονται εκατοντάδες πολίτες από όλη τη χώρα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα αιτήματά του.

Μετά την ένταση και τον ξυλοδαρμό του προέδρου του ΤΕΙ Αθηνών, οι αντιδράσεις για την υπόθεση του απεργού πείνας συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με πορείες διαμαρτυρίας σε Ηράκλειο, Ιωάννινα και Ρέθυμνο, αλλά και κατάληψη κτιρίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκονται επί ποδός προς αποφυγή επεισοδίων.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα αντιεξουσιαστών αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει δύο πανό απο την ταράτσα του κτιρίου. Το ένα, μικρό οριζόντιο, γράφει «ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ», ενώ ένα δεύτερο μεγάλο κάθετο αναφέρει: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 10/11 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΣΕΕ».





Η κατάληψη εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτιρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές. Έξω από το κτίριο μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης βρίσκονταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα, αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους συλληφθέντες απεργούς πείνας, ενώ μοίρασαν φυλλάδια αλληλεγγύης που υπέγραφαν η «Κατάληψη Σινιάλο» και αντιεξουσιαστές της Γεωπονικής Σχολής.

Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία προς τον σταθμό του μετρό Αγία Μαρίνα όπου παρέμειναν λίγη ώρα και κατόπιν διαλύθηκαν.

Η συγκέντρωση έγινε στον απόηχο της επίθεσης σε βάρος του προέδρου του ΤΕΙ Αθηνών Μιχάλη Μπρατάκου, που έγινε νωρίτερα, όταν ομάδα φοιτητών και άγνωστων ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του ιδρύματος σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό.

Ενταση επικράτησε την Πέμπτη και στο κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών - στο κέντρο της πόλης – ύστερα από πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό, στους δρόμους της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπό κατάληψη τελεί, επίσης από προχθές, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο υπό κατάληψη βρίσκεται η Λότζα και το δημαρχείο Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Υπό κατάληψη τελεί και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τους πανεπιστημιακούς του παιδαγωγικού τμήματος να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον νεαρό κρατούμενο, στηρίζοντας το δίκαιο όπως λένε αίτημά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης