Φραγκίσκος Ραγκούσης: Ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη

Οι γονείς του δεν θέλουν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης, είπε ο συνήγορός του - «Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα», τόνισε

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη
Διέψευσε το πρωί της Πέμπτης ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης ότι ο 21χρονος, που συνεχίζει για 25η μέρα την απεργία πείνας, λαμβάνει υγρή τροφή. 

«Ζει μόνο με νερό, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχει λάβει οποιαδήποτε υγρή τροφή» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός ούτε θα βάλει», επισήμανε.

Κλείσιμο


«Δεν σταματά την απεργία ο Ρωμανός» είπε ακόμα ο κ. Ραγκούσης, εν όψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει από Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών κρατουμένων. «Εάν το δούμε από την ουσία του είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο, με το οποίο λένε ότι σε χτίζουμε μέσα στη φυλακή, σου βάζουμε μια τηλεόραση για να σπουδάζεις και να μιλάς αργότερα με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να βγεις. Δεν είναι αυτή η έννοια του φρονηματισμού αυτή», είπε ο κ. Ραγκούσης. 

«Κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο» συνέχισε ο δικηγόρος. «Αυτή τη στιγμή ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη, διάλεξε μέσα από το σύστημα αυτό να συνυπάρξει, να δοκιμαστεί και πάλι».  

Όσον αφορά στη πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς τους γονείς του Νίκου Ρωμανού για να συναντηθούν, ο κ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν επιθυμούν οι γονείς αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον υπουργό. Αυτή τη στιγμή, έχουν έναν άνθρωπο που σβήνει, πεθαίνει. Κατα συνέπεια, οι συναντήσεις ή οι ρυθμίσεις αφήνουν τους γονείς αδιάφορους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης