Ρύθμισε τα χρέη του και αφέθηκε ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

Ρύθμισε τα χρέη του και αφέθηκε ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

«Θα βρω τα χρήματα να πληρώσω, θα με βοηθήσουν οι φίλοι μου» δήλωσε

Ρύθμισε τα χρέη του και αφέθηκε ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς
Χωρίς χειροπέδες στα χέρια αναχώρησε τελικά σήμερα από το Εφετείο της Αθήνας ο σχεδιαστής μόδας, Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας για χρέη προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για την έβδομη φορά που ο Λάκης Γαβαλάς συλλαμβάνεται και οδηγείται ενώπιον των δικαστικών αρχών, πάντα για υποθέσεις του, που αφορούν σε μη καταβολή φόρων κλπ. προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σήμερα, συνελήφθη σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, ποινή που το δικαστήριο αποφάσισε να είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα (40 με τις προσαυξήσεις).

Κλείσιμο
Ο σχεδιαστής μόδας, όμως, όπως ανέφερε και ο ίδιος στο δικαστήριο, δεν ήταν σε θέση να καταβάλει τα χρήματα, το οποίο στο σύνολό τους, όπως ανέφερε ο ίδιος, ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε πως βρίσκεται σε απόλυτη οικονομική αδυναμία και γι' αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να προχωρήσει σε ρύθμισης της οφειλής του, αίτημα που τελικώς έγινε δεκτό.



Συγκεκριμένα, ο Λάκης Γαβαλάς θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε διάστημα τριών ετών το ποσό. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 15 Ιανουαρίου.

Αν όμως δεν καταβάλλει μία έστω δόση, θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο, ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε: «Λόγω της κρίσης, βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες, δεν μας την έδωσαν, με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να διασύρομαι καθημερινά. Ποιος, με όσα έχω υποστεί, θα σκεφτεί σοβαρά για μένα και να με βοηθήσει; Δουλεύω σε ένα κανάλι και προσπαθώ να ζήσω, τι άλλο να κάνω; Δωστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του πρωθυπουργού, κανείς δεν είπε ο Λάκης ειναι καλός. Μου εχουν κατασχέσει ακόμα και το μισθό που παίρνω απο τον ΑΝΤ1 για τη συνεργασία μου. Ειναι σαν να μου λένε πήγαινε στη φυλακή».

Απαντώντας σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου για το πώς θα εξασφαλίζει κάθε μήνα τα χρήματα που χρειάζονται, για να πληρώνει τη δόση: «Θα με βοηθήσουν οι φίλοι μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο συζητήθηκε και το θέμα των ακινήτων, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων οίκων, τα οποία ο Λάκης Γαβαλάς έχει παραχωρήσει στο Δημόσιο με πληρεξούσιο.

Όπως, δε, αναφέρει ο ίδιος και οι νομικοί του παραστάτες, παραχώρησε τα ακίνητα αυτά, προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη του και η αξία τους υπερκαλύπτει τα 17 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο ανέρχονται οι οφειλές του προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, δε, ο Λάκης Γαβαλάς ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία του, την ώρα που κάνει ποδόλουτρο, αναφέροντας πως είναι αυτό που χρειαζόταν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης