Τραυμάτισαν και σκύλο οι δράστες 28 διαρρήξεων!

Τραυμάτισαν και σκύλο οι δράστες 28 διαρρήξεων!

Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν κυρίως απομονωμένα σπίτια των οποίων οι ένοικοι έλειπαν

Τραυμάτισαν και σκύλο οι δράστες 28 διαρρήξεων!
Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται η αξία της λείας που είχε αποκομίσει η τριμελής σπείρα η οποία είχε ρημάξει τα εξοχικά και μονοκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης! Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 28 διαρρήξεις, σε μια από τις οποίες οι δράστες χτύπησαν με λοστό τον σκύλο του σπιτιού για να μην γαβγίσει, τραυματίζοντάς τον σοβαρά!

Οι τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 20 και 16 χρόνων που δρούσαν από τον περασμένο Ιούλιο, συνελήφθησαν ο ένας μετά τον άλλο στην Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο, με οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας. Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ βρέθηκαν 16 ηλεκτρονικές συσκευές, πέντε ηλεκτρικά εργαλεία, δυο υπολογιστές, ένα αλυσοπρίονο, ένα σακίδιο, μια χρυσή λίρα και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα που θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. 

Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν κυρίως απομονωμένα σπίτια των οποίων οι ένοικοι έλειπαν, στην Αλεξανδρούπολη, τα Δίκελα, τον Άγιο Κυπριανό και τον Μαΐστρο Έβρου. Ο ένας από αυτούς φύλαγε τσίλιες απ' έξω, ενώ οι άλλοι δύο παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους και, αφού άρπαζαν μετρητά, χρυσαφικά ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, κατέστρεφαν ό,τι μπορούσαν μέσα στα σπίτια προκαλώντας μεγάλες φθορές! Η αξία των κλοπιμαίων από τις 28 διαρρήξεις εξοχικών και μονοκατοικιών φτάνει το 1.045.000 ευρώ!

Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να εξιχνιάσουν πλήρως την εγκληματική δραστηριότητα της συμμορίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης