Χωρίς μετρό η Αθήνα λόγω της απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Χωρίς μετρό η Αθήνα λόγω της απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τρόλεϊ και λεωφορεία θα κινηθούν μέχρι τις 9 το βράδυ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης - Ακυρώσεις πτήσεων

Χωρίς μετρό η Αθήνα λόγω της απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Απίστευτα μποτιλιαρίσματα παρατηρούνται στους δρόμους της Αθήνας λόγω της σημερινής απεργίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ λένε «όχι» στα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα και για τα οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και εναντιώνονται στην πολιτική λιτότητας. 

Οι μετακινήσεις στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τους Αθηναίους, καθώς λόγω των στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στους κεντρικούς δρόμους. Σύμφωνα με την τροχαία αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού και στην Αθηνών -Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης. 

Αναλυτικά οι μετακινήσεις

Κλείσιμο
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας ως εξής:

-Λεωφορεία και τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

- Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 πμ έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια. Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.

- Οι συρμοί του τραμ: Θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 17.00. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και από τις 17.00 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας.

- Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Θα ακινητοποιηθούν  καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

- Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες λόγω της συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 00.00 τα μεσάνυχτα. 

-Στην απεργία θα συμμετάσχει και η  Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος .
 Η AEGEAN ήδη ακύρωσε 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού, ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης