Παράνομοι έρανοι σε Κρήτη και Έβρο

Παράνομοι έρανοι σε Κρήτη και Έβρο

Κατάφερναν να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες από τους οποίους εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά

Παράνομοι έρανοι σε Κρήτη και Έβρο
«Όργωναν» την Κρήτη εδώ και δέκα ημέρες δυο απατεώνες, με το πρόσχημα ότι διενεργούν έρανο για λογαριασμό ενός μη κερδοσκοπικού συλλόγου, χωρίς όμως να διαθέτουν και την απαιτούμενη άδεια. Έτσι, κατάφερναν να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες από τους οποίους εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά.

Μετά από καταγγελίες, οι δυο δράστες ηλικίας 50 και 33 χρόνων εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και μια στρογγυλή σφραγίδα με το λογότυπο του συλλόγου που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν, δυο μπλοκ αποδείξεων είσπραξης και 40 ευρώ. Έτσι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου με την κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εράνων.

*** Έρανο για λογαριασμό μη κερδοσκοπικού σωματείου διενεργούσαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια και άλλοι δυο άνδρες ηλικίας 54 και 30 χρόνων που συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 18 ημερολόγια που διέθεταν προς πώληση, δυο φωτοαντίγραφα του καταστατικού του σωματείου και δυο μπλοκ αποδείξεων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης