Τζιφόπουλος: Ζητώ συγγνώμη για τα περί «φασιστοποίησης»

Τζιφόπουλος: Ζητώ συγγνώμη για τα περί «φασιστοποίησης»

«Επιθυμώ να δηλώσω πως δεν ασπάζομαι επ' ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις και δεν υποστηρίζω την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής. Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία μου»





 

Τζιφόπουλος: Ζητώ συγγνώμη για τα περί «φασιστοποίησης»
Μετανιωμένος εμφανίζεται ο πρώην αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις περί «φασιστοποίσης» χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως ατυχές. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ο κ. Τζιφόπουλος δεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Φιλοσοφικής στην οποία είναι εκλεγμένος.

Ο κ. Τζιφόπουλος περιγράφει το περιστατικό: «Το πρωί της Τρίτης για λόγους αρχής υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Αναπληρωτή Πρύτανη. Σε εκπομπή με θέμα την Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου Πιερίας που προβλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο τοπικό κανάλι Dion TV, μια δήλωσή μου έλαβε εξαιρετικά εκτενή και δυσμενή δημοσιότητα».
 
Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει απολυταρχικές απόψεις τόνισε: «Λυπάμαι πολύ για τις ατυχείς εκφράσεις "φασιστοποίηση... να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα" που χρησιμοποίησα μεταφορικά. Η έκφραση αυτή, που απομονώθηκε από τα συμφραζόμενα, αφορούσε στη χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των νόμων. Επιθυμώ να δηλώσω πως δεν ασπάζομαι επ' ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις και δεν υποστηρίζω την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής. Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία μου.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη κ. Μήτκα, τους Αναπληρωτές Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τους Καθηγητές/Λέκτορες του Πανεπιστημίου, όλους τους υπαλλήλους (διοικητικούς και των άλλων κατηγοριών) και τους φοιτητές για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Ζητώ συγγνώμη για το ατυχές αυτό περιστατικό. Θα συνεχίσω το έργο μου με αφοσίωση και τις προσπάθειές μου για την πρόοδο των φοιτητών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης