Κύπρος: Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς Ελλάδα την Πέμπτη

Κύπρος: Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς Ελλάδα την Πέμπτη

Θα επηρεαστούν 24 πτήσεις 

Κύπρος: Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς Ελλάδα την Πέμπτη
Εικοσιτέσσερις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από και προς ελληνικά αεροδρόμια, αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία στην οποία θα κατέλθουν από τα μεσάνυχτα απόψε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο Αδάμος Ασπρής, εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου, ανέφερε ότι «οι αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου, έχουν ενημερωθεί ότι τελικά δεν κατέστη εφικτό να αποφευχθεί η αυριανή απεργία από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Με βάση την ειδοποίηση-ΝΟΤΑΜ που παρελήφθη από τις αρχές, η απεργία θα διαρκέσει ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα».

Πρόσθεσε πως «από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και δεδομένα που έχει ενώπιον του το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes, λόγω της απεργίας στην Ελλάδα, αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, αντίστοιχα. Συνολικά, εκτιμούμε ότι θα επηρεαστούν 24 πτήσεις και στα δυο διεθνή αεροδρόμια της χώρας» είπε. 

Κλείσιμο
Εξήγησε ότι «στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αναμένεται να επηρεαστούν 9 αφίξεις και 9 αναχωρήσεις. Πρόκειται για πτήσεις από και προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στο αεροδρόμιο Πάφου, αναμένεται να επηρεαστούν 3 αφίξεις και 3 αναχωρήσεις. Πρόκειται για πτήσεις από και προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά» είπε.

Ο κ. Ασπρής σημείωσε πως «όλες οι  πτήσεις και για τα δύο αεροδρόμια, είτε ακυρώνονται, είτε  επαναπρογραμματίζονται σε νέες ώρες εκτέλεσης. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε καθυστέρηση, είτε επίσπευση της ώρας εκτέλεσης των επηρεαζόμενων πτήσεων» είπε.

Κάλεσε ταυτόχρονα το «επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, για άμεση ενημέρωση και για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης