Ταϋλάνδη: Τραγωδία με Ελληνίδα στη γέφυρα του ποταμού Κβάι

Ταϋλάνδη: Τραγωδία με Ελληνίδα στη γέφυρα του ποταμού Κβάι

Τραγικός θάνατος της διπλωματικής υπαλλήλου Αριστέας Λιάπη ενώ προσπαθούσε να φωτογραφήσει τον ποταμό Κβάι όπου βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της

Ταϋλάνδη: Τραγωδία με Ελληνίδα στη γέφυρα του ποταμού Κβάι
Σε μια ανείπωτη τραγωδία μετατράπηκαν οι ολιγοήμερες διακοπές της διπλωματικής υπαλλήλου Αριστέας Λιάπη στον ποταμό Κβάι της Ταϋλάνδης.

Η Αριστέα Λιάπη, διοικητική υπάλληλος στην ελληνική πρεσβεία της Μπανγκόκ, είχε μεταβεί για ολιγοήμερες διακοπές στην Ταϋλάνδη με την οικογένειά της στην περιοχή του ποταμού Κβάι.

Κατά πληροφορίες, η άτυχη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών έχασε τη ζωή της ενώ προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες στον ποταμό Κβάι. Η Αριστέα Λιάπη, συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της, επέβαινε σε τρένο που περνούσε πάνω από τον ποταμό. Η τραγωδία συνέβη ενώ η Αριστέα Λιάπη προσπαθούσε να φωτογραφήσει τον ποταμό, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της. Κατά μία εκδοχή, η διοικητική υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης ενδέχεται να παρασύρθηκε από το συρμό του τρένου την ώρα που προσπαθούσε να κατέβει, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τα βαγόνια και να βρει τραγικό θάνατο, μπροστά στα μάτια των μελών της οικογένειάς του.

Κλείσιμο
«Εκφράζουμε οδύνη για το δυστύχημα που είχε ως συνέπεια την τραγική απώλεια της συναδέλφου Αριστέας Λιάπη, στελέχους της Πρεσβείας Μπανγκόκ, όπου ασκούσε τα καθήκοντά της, τα τελευταία δύο χρόνια, με ήθος και ευσυνειδησία. Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοί της εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η  γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Κβάι Γιάι βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την πόλη Καντσαναμπούρι της Ταϋλάνδης.

Όπως αναφέρει η wikipedia επικαλούμενη στοιχεία της Επιτροπής Πολεμικών Τάφων Κοινοπολιτείας η περιβόητη σιδηροδρομική γραμμή, που ενώνει τη Βιρμανία με την Ταϋλάνδη, κατασκευάστηκε από αιχμαλώτους πολέμου και αποτελούσε σχέδιο των Ιαπώνων που αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας νέας οδού ανεφοδιασμού των ιαπωνικών στρατευμάτων στη Βιρμανία. Κατά την κατασκευή της 13.000 αιχμάλωτοι πολέμου πέθαναν και ενταφιάστηκαν πλάι στο σιδηρόδρομο. Υπολογίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής της γραμμής πέθαναν επίσης 80.000 με 100.000 Ασιάτες εργάτες ή σκλάβοι που έφτασαν στην περιοχή από τη Μαλαισία, την αποικιοκρατούμενη από τους Ολλανδούς Ανατολική Ινδία. Δυο ομάδες ανδρών εργάστηκαν για τη δημιουργία της γραμμής, η πρώτη ξεκίνησε από την Ταϋλάνδη και η δεύτερη από τη Βιρμανία και συναντήθηκαν στα μισά της γραμμής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης