ΑΠΘ: Στην Κτηνιατρική Κλινική το αρκουδάκι που βρέθηκε αιμόφυρτο στο Μέτσοβο

ΑΠΘ: Στην Κτηνιατρική Κλινική το αρκουδάκι που βρέθηκε αιμόφυρτο στο Μέτσοβο

Το ζωάκι ονομάστηκε «Γιώργος» προς τιμή του πρόσφατα αποβιώσαντα γηραιού «Γιώργου», στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο

ΑΠΘ: Στην Κτηνιατρική Κλινική το αρκουδάκι που βρέθηκε αιμόφυρτο στο Μέτσοβο
Το αρκουδάκι που βρέθηκε τη Δευτέρα τραυματισμένο στο Μέτσοβο, νοσηλεύεται στην Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ πυροβολημένο στο πρόσωπο και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μπορεί να προήλθαν από το ωστικό κύμα.

«Το ζώο μεταφέρθηκε αρχικά στον Σταθμό περίθαλψης του «Αρκτούρου», στον Αετό Φλώρινας και στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επιστημονικός συντονιστής του «Αρκτούρου», Αλέξανδρος Καραμανλίδης.

Το αρκουδάκι, ηλικίας περίπου 2 χρονών, υπεβλήθη σε εξετάσεις και δεν χρειάστηκε να χειρουργηθεί αλλά παραμένει στην Κτηνιατρική Κλινική μέχρι οι αρμόδιοι να κρίνουν ότι μπορεί να μεταφερθεί και πάλι, για αποθεραπεία, στον Αετό.

Το ζωάκι ονομάστηκε «Γιώργος» προς τιμή του πρόσφατα αποβιώσαντα γηραιού «Γιώργου», στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο.

Με αφορμή πάντως αυτό το περιστατικό, ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι είναι η μοναδική αρμόδια οργάνωση για την περίθαλψη αρκούδων στην Ελλάδα, κάνοντας έκκληση για άμεση ειδοποίηση σε περιστατικά τραυματισμού ζώων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης