Στις κάλπες οι δικηγόροι για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Στις κάλπες οι δικηγόροι για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Αν θέλουν αποχή διαρκείας ή στοχευμένη θα απαντήσουν τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων, εφόσον διαφωνούν με το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στις κάλπες οι δικηγόροι για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Τα ερωτήματα  του δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014  στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθορίστηκαν από τη συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

Συγκεκριμένα, στη ψηφοφορία θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια: Ένα υπέρ του νομοσχεδίου (με την λέξη ΝΑΙ), ένα κατά του νομοσχεδίου (με την λέξη ΟΧΙ) και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Κλείσιμο
Στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ», οι δικηγόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν επί δύο ερωτημάτων που αφορούν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους και συγκεκριμένα:
α) «αποχή διαρκείας»
β) «αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης