Καλαμάτα: Κατά του δημοψηφίσματος των δικηγόρων για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Καλαμάτα: Κατά του δημοψηφίσματος των δικηγόρων για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

«Το δημοψήφισμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τις Γενικές Συνελεύσεις κάθε Δικηγορικού Συλλόγου» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης

Καλαμάτα: Κατά του δημοψηφίσματος των δικηγόρων για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Τη διαφωνία του εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργέλης, αναφορικά με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σχετικά με το αν συμφωνούν ή όχι οι δικηγόροι με το προτεινόμενο σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος, γιατί όπως επισημαίνει: «Το δημοψήφισμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τις Γενικές Συνελεύσεις κάθε Δικηγορικού Συλλόγου. Γιατί το Δικηγορικό Σώμα, μέσω των οργάνων του, έχει ήδη αποφασίσει ότι είναι αντίθετο με τον νέο Κ.Πολ.Δικ και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να επανέλθει με δημοψήφισμα στο θέμα αυτό. Και, γιατί είναι επιεικώς παράλογο, πρώτα να ξεκινούν οι κινητοποιήσεις και μετά να τίθεται σε δημοψήφισμα το ερώτημα εάν οι δικηγόροι συμφωνούν ή όχι με το σχέδιο του νέου Κ.Πολ.Δικ».
 
Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του προς τους προέδρους της Συντονιστικής Επιτροπής, σημειώνει ότι το μοναδικό ερώτημα που μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα είναι αυτό που αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε, εκ μέρους σας, "διαμόρφωση ερωτημάτων δημοψηφίσματος'', πέραν του μοναδικού προαναφερόμενου ερωτήματος, το οποίο υπερψηφίστηκε στην πρόσφατη Ολομέλεια, θα αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη, μη νόμιμη και πραξικοπηματική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης