Λέσβος: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων

Λέσβος: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων

Ανάμεσά τους είναι και ένα ανήλικο κορίτσι 


Λέσβος: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων
Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι εξακολουθούν να αγνοούνται στην θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου, εκεί όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου η  πολυεστερική λέμβος στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλα 16 άτομα βυθίστηκε, από αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- αιτία.

Δώδεκα ώρες έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης, στην οποία συμμετέχει ένα πλωτό του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο super puma και πλοίο του πολεμικού ναυτικού, δεκαέξι λαθρομετανάστες έχουν διασωθεί από τις αρχές, αλλά η αγωνία παραμένει για τους υπόλοιπους τέσσερις.

Αρχικά, στη θαλάσσια περιοχή είχαν εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις λαθρομετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πλωτό του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε άλλον έναν άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε με υποθερμία στο Πλωμάρι.

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι μεταξύ των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών, εντοπίστηκε και ένας 36χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο διακινητής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης