Κως: Με... «χρησικτησία» παίρνουν τα σκάφη που αφήνουν λαθρομετανάστες

Κως: Με... «χρησικτησία» παίρνουν τα σκάφη που αφήνουν λαθρομετανάστες

Το ναυτικό δίκαιο προβλέπει ότι όποιος βρει «αδέσποτο» σκάφος έχει δικαίωμα να το κρατήσει ένα χρόνο και, αν δεν το διεκδικήσει κάποιος, γίνεται αυτόματα δικό του

Κως: Με... «χρησικτησία» παίρνουν τα σκάφη που αφήνουν λαθρομετανάστες
Από το πουθενά βρίσκονται ιδιοκτήτες... σκαφών κάποιοι κάτοικοι της Κω, που στήνουν «καραούλι» στις ακτές για να εντοπίσουν ακυβέρνητα σκάφη τα οποία έχουν αποβιβάσει παράνομους μετανάστες! Το ναυτικό δίκαιο προβλέπει ότι όποιος βρει «αδέσποτο» σκάφος έχει δικαίωμα να το κρατήσει ένα χρόνο και, αν δεν το διεκδικήσει κάποιος, γίνεται αυτόματα δικό του!

Επειδή οι σύγχρονοι δουλέμποροι δεν διακινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με το Λιμενικό επιστρέφοντας στο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν τη μεταφορά μεταναστών, συνήθως εγκαταλείπουν τα σκάφη τους και -αν δεν βυθιστούν εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών- το κύμα τα ξεβράζει στις ακτές. Εκεί καραδοκούν οι επιτήδειοι που θυσιάζουν τον... ύπνο τους για να αποκτήσουν δωρεάν σκάφος!

Τα «καραούλια» στήνονται στις παραλίες Ψαλίδι, Λάμπη και άλλες ερημικές της Κω, όπου οι επίδοξοι πλοιοκτήτες περιμένουν τα... δώρα της θάλασσας ψαρεύοντας ή ακούγοντας μουσική στα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους! Ως τώρα, τον τελευταίο χρόνο, έχουν βρεθεί και δηλωθεί 18 «αδέσποτα» σκάφη από κατοίκους του νησιού που περιμένουν να περάσει το έτος για να γίνουν ιδιοκτήτες! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης