Λήξη «συναγερμού» στις φυλακές Κορυδαλλού

Λήξη «συναγερμού» στις φυλακές Κορυδαλλού

Ολα ξεκίνησαν όταν στο επισκεπτήριο, ηλικιωμένη συνελήφθη με ναρκωτικά - Μία ομάδα κρατουμένων αντέδρασε και άρχισε να προκαλεί ζημιές - Αισίως, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και οι 25 κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους

Λήξη «συναγερμού» στις φυλακές Κορυδαλλού
Λήξη «συναγερμού» στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι τελευταίοι δέκα κρατούμενοι που ήταν σε διαπραγμάτευση με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δέχθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους. Έτσι και οι 25 αφού ήδη ελέγχθηκαν σωματικά στον προαύλιο χώρο των φυλακών, οδηγήθηκαν στα κελιά τους.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί, όταν επικράτησε ένταση στο νοσοκομείο των φυλακών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου ηλικιωμένη γυναίκα συγγενής Γεωργιανού κρατούμενου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Κλείσιμο
Όταν αυτό έγινε αντιληπτό μια ομάδα κρατουμένων αντέδρασε προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ελαφρά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, ομάδα  περίπου 20 με 25 κρατουμένων, αφού έσπασαν την κεντρική θύρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, χτύπησαν ελαφρά κάποιους από αυτούς και στη συνέχεια κατέλαβαν το εσωτερικό θυρωρείο των φυλακών.



Η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η κατάσταση γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Στις φυλακές  βρίσκεται εισαγγελέας και αστυνομική δύναμη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ομηρίες από τα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι δυο εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο χώρο.



Συμπλήρωσε πως δεν χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων ο οποίος μίλησε στο protothema.gr κάνει λόγο για 
για απάνθρωπες και πρωτοφανείς συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών.

Όπως λέει θεωρεί τυχαίο το περιστατικό εξέγερσης στο οποίο πήραν μέρος 25 κρατούμενοι όπως σημειώνει. Υπογραμμίζει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και κάνει έκκληση στον αρμόδιο υπουργό για δραστικές αλλαγές στις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές.


Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις φυλακές Κορυδαλλού









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης