Σάμος: Νεκρός 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών σε τροχαίο

Σάμος: Νεκρός 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών σε τροχαίο

Ο άτυχος άντρας ξεψύχησε στο σημείο του δυστυχήματος περιμένοντας το ασθενοφόρο που έφτασε τελικά 1,5 ώρα μετά, όταν όμως ήταν πολύ αργά

Σάμος: Νεκρός 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών σε τροχαίο
Ο θάνατος ενός 34χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών συγκλονίζει το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος της Σάμου. 

Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο άτυχος άντρας έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού. 

Το τροχαίο έγινε στις 17:45 και το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 18:03. Δύο λεπτά αργότερα το Κέντρο δήλωσε αδυναμία να στείλει ασθενοφόρο γιατί το μοναδικό που υπήρχει μετέφερε άλλον ασθενή. Στις 18:06 ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού. Περίπου 40 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο της ταξιαρχίας έφυγε από το νοσοκομείο της Σάμου με πλήρωμα δύο γιατρούς για να επιστρέψει περίπου μια ώρα αργότερα με τον άτυχο άνδρα νεκρό.

Κλείσιμο
Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών, οι οποίοι μιλώντας στο MEGA υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον επί 40 λεπτά ο άνθρωπός τους είχε τις αισθήσεις του και πιστεύουν ότι θα είχε ενδεχομένως σωθεί αν είχε πάει εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του νοσοκομείου του νησιού Γιώργος Ραγκούσης, το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη πληρώματος του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα με το υπάρχον προσωπικό να καλύπτονται τρεις βάρδιες για ένα ασθενοφόρο, που καλείται να εξυπηρετήσει όλο το νησί. "Δεν καλύπτονται βάρδιες για να μπορεί να βγει και 2ο ασθενοφόρο" τονίζει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το επόμενο διάστημα στη Σάμο θα διοριστούν 4 διασώστες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, ενώ εάν ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός προμήθειας 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων, το νησί θα αποκτήσει ακόμη ένα ασθενοφόρο. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια αφού οι εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν καταθέτουν διαρκώς ενστάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο γερασμένος στόλος να μην ανανεώνεται και τα ασθενοφόρα να χαλάνε κατά τη διάρκεια των διακομιδών.

Έντονο είναι το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα και στην Αττική, αφού από τα 140 που έχει το ΕΚΑΒ στον νομό αυτή τη στιγμή μόνο 75 εξυπηρετούν περιστατικά, καθώς τα 50 είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης και τα υπόλοιπα είναι σε αναμονή προκειμένου να αντικαταστήσουν κάποιο όχημα που θα χαλάσει.

Την ίδια ώρα, ο μειωμένος προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ καθιστά σχεδόν απαγορευτική την αγορά ανταλλακτικών με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Κέντρου Γιώργος Μαθιόπουλος, να υπάρχουν ασθενοφόρα που μένουν έως και 5 μήνες ακινητοποιημένα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης