Φορτσάκης: Οι φοιτητές θα αποφασίσουν αν θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Φορτσάκης: Οι φοιτητές θα αποφασίσουν αν θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Οι φοιτητές έχουν σε πολλά δίκιο, αλλά η κατάληψη δημοσίου χώρου δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διεκδίκησης αιτημάτων, είπε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθήνας - Θα εγγράψουμε τους φοιτητές από τις μετεγγραφές, αλλά δεν μπορούμε να τους διδάξουμε - Έκκληση για επιστροφή των 257 υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Φορτσάκης: Οι φοιτητές θα αποφασίσουν αν θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία
«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να καταργήσουμε τους φοιτητικούς συλλόγους. Αντίθετα θέλουμε να ενισχυθούν» σημείωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Αθήνας Θόδωρος Φορτσάκης και πρόσθεσε σχετικά με το ζήτημα που ανέβασε την ένταση στα ύψη εκ νέου τις τελευταίες ημέρες: «Οι σύλλογοι θα κρίνουν αν θέλουν ή όχι την ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Περισσότερο διαλεκτικός, ο πρύτανης ανέφερε ακόμα πως η πρυτανεία δεν στοχεύει στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και υποστήριξε ότι τα περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι μια πρόταση, που στόχο έχει την αύξηση της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων. Τόνισε ακόμα ότι δεν βρίσκεται απέναντι στους φοιτητές του Πανεπιστημίου, μιλώντας στο Mega: «Δεν λένε παράλογα πράγματα οι φοιτητές· λέμε ότι έχουν δίκιο σε πολλά», αλλά διευκρίνισε ότι η κατάληψη δημοσίου χώρου και ειδικά πανεπιστημίου «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να προβάλλονται τα αιτήματα· αυτό πρέπει να γίνεται θεσμικά, να επιλέγεται ο διάλογος».


Κλείσιμο
«Δεν είπαμε ότι δεν θα εγγράψουμε τους φοιτητές»
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των όρων που θέτει το ΕΚΠΑ για τις μετεγγραφές φοιτητών, ο κ. Φορτσάκης διευκρίνισε: «Δεν είπαμε ότι δεν θα εγγράψουμε τους φοιτητές, γιατί αυτό λέει ο νόμος, αλλά οι νόμοι πρέπει να εκδίδονται βάσει πραγματικότητας. Πώς θα πάρουν πτυχία αυτά τα παιδιά; Θα τους εγγράψουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους διδάξουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά η πολιτεία θα πρέπει να μας βοηθήσει».

Μάλιστα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επανέλαβε την έκκλησή του για επιστροφή όλων των 257 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ερωτηθείς αν θα δεχόταν 257 νέους υπαλλήλους, παρά τους παλιούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σχολίασε πως δεν είναι αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο, όμως διερωτήθηκε γιο ποιο λόγο «να αλλάξουμε τους δικούς μας ανθρώπους» που γνωρίζουν τη δουλειά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης