Ιωάννινα: Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια για 10 χρόνια!

Ιωάννινα: Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια για 10 χρόνια!

Οι αίθουσες διδασκαλίας του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το 2004

Ιωάννινα: Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια για 10 χρόνια!
Καταγγελίες για σοβαρές παρανομίες σε εκπαιδευτήρια της Ηπείρου έκανε, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός.

Το μείζον ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, πρόκειται για ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «τα οποία λειτουργούν εδώ και 10 χρόνια χωρίς νόμιμη άδεια» όπως τόνισε. Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισυνάπτονται και όλα τα σχετικά στοιχεία τα οποία όπως υποστηρίζεται, «αποδεικνύουν τον βαθμό της ανομίας και της αδιαφάνειας στην ιδιωτική εκπαίδευση της Ηπείρου».

Τα στοιχεία που παραθέτει η ΟΙΕΛΕ δείχνουν ότι οι αίθουσες διδασκαλίας του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου που πραγματοποίησε αιφνίδιο έλεγχο στα εκπαιδευτήρια, δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το 2004. Συγκεκριμένα, «το 2004 καταργήθηκαν οι παλιές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ προστέθηκαν καινούριες οι οποίες ουδέποτε αδειοδοτήθηκαν, καθώς επρόκειτο για αυθαίρετα κτίσματα. Δεν έχει επίσης, κατατεθεί από τους διοικούντες το σχολείο, μελέτη στατικής επάρκειας των αιθουσών του, πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση του σχολείου έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Κλείσιμο
»Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β΄ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκύπτει σαφώς πως το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια, καθώς τα δικαιολογητικά για την τροποποίηση της άδειάς του επιστράφηκαν, διότι κατά την υπηρεσία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Από όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, τόσο για την ιδιοκτησία και τους μετόχους του σχολείου, όσο και για τη διοίκηση της εκπαίδευσης που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεπαν στο σχολείο να λειτουργεί παράνομα και να εκδίδει τίτλους σπουδών».

Ωστόσο ο κ. Κουρουτός τόνισε πως η παρουσία της ΟΙΕΛΕ στα Γιάννενα «έχει συγκεκριμένο σκοπό. Όχι, επαναλαμβάνουμε, να κλείσουν σχολεία και να χάσουν την εργασία τους δεκάδες συνάδελφοί μας. Επιδιώκουμε απλώς το αυτονόητο, να τηρείται η νομοθεσία και τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργούν ως εκπαιδευτήρια. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της ελπίδας των νέων μας για εργασία με την εξαγορά πτυχίων. Η απραξία των κυβερνώντων και η απροθυμία της διοίκησης να ελέγξει τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεώνουν την Ομοσπονδία, παράλληλα με τις νομικές της ενέργειες, να δημοσιοποιεί στην τοπική κοινωνία τα σκάνδαλα των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής. Διότι οι γονείς των μαθητών, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Ηπείρου έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν την πραγματικότητα».

Για το ζήτημα, η Ομοσπονδία κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα Ιωαννίνων, θεωρώντας ότι προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης