Αθωώθηκε οριστικά ο 43χρονος για το φόνο της φοιτήτριας στη Λάρισα το 1997

Αθωώθηκε οριστικά ο 43χρονος για το φόνο της φοιτήτριας στη Λάρισα το 1997

Ύστερα από 17 χρόνια, ο 43χρονος κηρύχθηκε αμετάκλητα αθώος και το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο - Η 21χρονη φοιτήτρια βρέθηκε κατακρεουργημένη και γυμνή στο κρεβάτι του σπιτιού που νοίκιαζε

Αθωώθηκε οριστικά ο 43χρονος για το φόνο της φοιτήτριας στη Λάρισα το 1997
Μετά από 17 χρόνια και μετά από αντίθετες δικαστικές αποφάσεις αθωώθηκε οριστικά και αμετάκλητα με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου ο 43χρονος που από το 2003 δικαζόταν  και ξαναδικαζόταν για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου,  τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Λάρισα.

Η υπόθεση αφορά  το άγριο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου, που το 1997 είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές στη Λάρισα, όπου σπούδαζε.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια  από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε όταν  κάποιος έβαλε φριχτό τέλος τη νύκτα του της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω.

Η άτυχη κοπέλα γνώρισε τον 43χρονο σε Ευαγγελική εκκλησία και ουδέποτε είχαν άλλη σχέση, εκτός αυτής της γνωριμίας. Ο 43χρόνος είχε ζητήσει την φοιτήτρια σε γάμο τρεις φορές, αλλά η άτυχη κοπέλα είχε αποκρούσει την πρόταση όλες τις φορές. Μάλιστα, η τελευταία  φορά που τη ζήτησε σε γάμο ήταν  λίγες μέρες πριν την άγρια δολοφονίας της.
Κλείσιμο

H υπόθεση μπήκε στο αρχείο στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε κατηγορία κατά οποιουδήποτε.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά σε δίκη ο 43χρόνος κατηγορούμενος για τη δολοφονία.

Στην συνέχεια ασκήθηκε  έφεση κατά του βουλεύματος και με άλλο βούλευμα, το 157/2004, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παρέπεμψε οριστικά τον κατηγορούμενο σε δίκη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το 2005 στον Βόλο και το 7μελές ΜΟΔ Βόλου ομόφωνα  καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της φοιτήτριας.

Τον Ιανουάριο του 2007 το 7μελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, τον αθώωσε ομόφωνα,  ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση.

Με άλλα λόγια το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα (7 ψήφοι)  και το δευτεροβάθμιο ομόφωνα τον αθώωσε (7ψήφοι).

Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και τον Φεβρουάριο του 2010 το ΜΟΕ Λάρισας εξέδωσε  και πάλι απόφαση αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1.

Ακολούθησε  νέα αίτηση αναίρεσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή  τον επόμενο χρόνο.

Το τέταρτο δικαστήριο έγινε  στο ΜΟΕ Λάρισας τον Ιανουάριο του 2013 με την εκ νέου αθώωση του 43χρονου.

Τελικά, ο 43χρόνος  δικαιώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 1166/2014 αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης