ΚΕΕΛΠΝΟ: Το κρούσμα στο πλοίο δεν εμπίπτει στον ορισμό περί Έμπολα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το κρούσμα στο πλοίο δεν εμπίπτει στον ορισμό περί Έμπολα

Πλοίαρχος και πλοιοκτήτρια εταιρεία διαβεβαιώνουν ότι κανείς δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο στη Γουινέα, ενώ όσοι επιβιβάστηκαν είχαν περάσει από αυστηρότατο έλεγχο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το κρούσμα στο πλοίο δεν εμπίπτει στον ορισμό περί Έμπολα
Καθησυχαστικό είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ για το πιθανό κρούσμα Έμπολα σε πλοίο που καταφθάνει από ώρα σε ώρα στον Πειραιά από τη Γουινέα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, τόσο ο πλοίαρχος και η πλοιοκτήτρια εταιρεία τόνισαν ότι δεν υπήρξε επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον όσα άτομα επιβιβάστηκαν στο πλοίο είχαν περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο. Παρόλα αυτά ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

«Σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας, δηλώθηκε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ τα ξημερώματα της 17ης-11-14 εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας. 

Σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola. Ωστόσο, ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης