Στο 75% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

Στο 75% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

Το υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας εμφανίζουν τα επιχειρησιακά προγράμματα «Π.Ε.Π Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» με 89,46% και το «Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση» με 88,10%

Στο 75% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ
Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πορεία υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 το υπουργείο Ανάπτυξης αν και δύο μήνες πριν την ολοκλήρωσή του το 25% των πόρων παραμένει αδιάθετο.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» εμφανίζει απορροφητικότητα σε ποσοστό μόλις 42,44%.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία (20.10.2014)  που διαβίβασε στην Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Μπασιάκου, το υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας εμφανίζουν τα επιχειρησιακά προγράμματα «Π.Ε.Π Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» με 89,46% και το «Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση» με 88,10%.

Κλείσιμο
Αναφορικά με τα νέα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 το υπουργείο σημειώνει ότι «η Ελλάδα ήταν η τρίτη χώρα (μετά τη Δανία και τη Γερμανία) το πρόγραμμα της οποίας εγκρίθηκε» και προσθέτει ότι η έναρξη της υλοποίησής τους αναμένεται μετά την 17 Ιανουαρίου 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης