Πουλήθηκε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα

Αγοραστής ένας 75χρονος ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα
Έπεσαν οι υπογραφές για το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κορίνθου!

Το σπίτι πουλήθηκε σε έναν 75χρονο από την Πάτρα, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο συμβόλαιο περιγράφεται ότι θα μετατραπεί σε Μουσείο Ολυμπισμού, Τεχνών και Γραμμάτων και πως παραχωρείται στον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών.

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες θα γίνει αναπαλαίωση και ανακαίνιση των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του κτιρίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς Μαλλιάς Θεόδωρος αναφέρει:

«Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γραφείο της γνωστής και ευγενικής συμβολαιογράφου κ. Ελένης Λαλαγιάννη Σαλονικίδη, παρουσία της εκπροσώπου των πωλητών κ. Βασιλοπούλου Μαρίνας, του γνωστού δικηγόρου κ. Βγενόπουλου Αλκαίου, νομικό εκπρόσωπο του Αγοραστή, του ακάματου Παλαμιστή κτηματομεσίτη Γκότσινα Νικόλαου και του εκπροσώπου του ευγενή ευπατρίδη, συμπολίτη μας κ. Στεφανόπουλου, καθηγητή κ. Μαλλιά Θεόδωρου, κατατέθηκαν οι ιστορικές υπογραφές οι οποίες σηματοδοτούν την αναγέννηση της ψυχής και της καρδιάς του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά μέσα στο σπίτι που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο λαός της Πάτρας και ο πιο απόμακρος επισκέπτης,  θα αναβιώσει  μέσα από το Μουσείο Ολυμπισμού, Γραμμάτων και Τεχνών το ιερό δώρο που χάρισε ο ποιητής στην ανθρωπότητα, τον διαχρονικό, προφητικό και οικουμενικό Ολυμπιακό Ύμνο μια ανεκτίμητη κληρονομιά, μια αστείρευτη πηγή ψυχικής και σωματικής τελειότητας,  που υμνεί τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης