MHTEΡΑ: Αναγνωρίστηκε «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» από την Unicef

MHTEΡΑ: Αναγνωρίστηκε «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» από την Unicef

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Unicef Ελλάδος το έργο τέχνης του Pablo Picasso «Μητρότητα» - σύμβολο ορόσημο που κοσμεί τα νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως «Φιλικά προς τα βρέφη»

MHTEΡΑ: Αναγνωρίστηκε «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» από την Unicef
Το ΜΗΤΕΡΑ αναγνωρίστηκε με απόφαση του υπουργείου Υγείας ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» εφαρμόζοντας τις αρχές που απαιτούνται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για το μητρικό θηλασμό.
 
Σε ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο «ΜΗΤΕΡΑ», παρουσία της υφυπουργού κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου κ. Γεώργιος Πολίτης παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Unicef Ελλάδος κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο το έργο τέχνης του Pablo Picasso «Μητρότητα» - σύμβολο ορόσημο που κοσμεί τα νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως «Φιλικά προς τα βρέφη».
 
Η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα οφέλη του μητρικού θηλασμού στη δημόσια υγεία, τονίζοντας πως «το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρόκειται να φέρει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Υγείας για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού σε δημόσιους χώρους  αποδεικνύει εμπράκτως την προτεραιότητα του υπουργείου για το ζήτημα».
 
Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος κάλεσε τις νέες μητέρες να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα και τόνισε ότι ο θηλασμός πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης, τόνισε πως «το ΜΗΤΕΡΑ, με αφοσίωση στην άριστη παροχή μαιευτικών υπηρεσιών, με σεβασμό στην μητέρα και το παιδί, εφαρμόζει όλες τις προϋποθέσεις της Πρωτοβουλίας που περιλαμβάνονται στην Γραπτή Πολιτική του για τον Μητρικό Θηλασμό και υλοποιούνται από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του».
 
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή απονομής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής της Unicef κ. Ηλίας Λυμπέρης, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, η Υπεύθυνη έργου της Εθνικής πρωτοβουλίας προαγωγής του μητρικού θηλασμού «Αλκυόνη» κ. Ιωάννα Αντωνιάδου – Κουμάτου και μέλη αυτής, καθώς και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης