Βεβήλωσαν ξανά το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Αθήνα

Βεβήλωσαν ξανά το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Αθήνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΣ, το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, «γνωστή νεοναζιστική οργάνωση, άφησε πάνω στο Μνημείο την ταυτότητά της»

Βεβήλωσαν ξανά το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Αθήνα
Τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ), καλώντας τους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας να τηρήσουν σαφή και απροκάλυπτη στάση καταδίκης της ενέργειας αυτής και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΣ, το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, «γνωστή νέοναζιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, άφησε πάνω στο Μνημείο την ταυτότητά της».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Μνημείο δέχεται επίθεση αφού στις 27 Ιουνίου είχε «χτυπηθεί» από αγνώστους. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως το Μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με δαπάνες της οποίας κατασκευάστηκε, το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το 2010, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης της Αθήνας και να θυμίζει στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης το στυγερότερο μαζικό έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα: «Εκφράζω το βαθύτατο αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Είναι μία πράξη βάρβαρη που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

»Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα την Ισραηλιτική Κοινότητα ότι οι ελληνικές Αρχές θα πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπαίτιους της απροκάλυπτης αυτής πράξης αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, η οποία δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αξίες της ανοχής και της πολυπολιτισμικότητας που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης