High tech... κλοπές από σχολεία σε Ξάνθη και Ιωάννινα

High tech... κλοπές από σχολεία σε Ξάνθη και Ιωάννινα

Οι δράστες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς

High tech... κλοπές από σχολεία σε Ξάνθη και Ιωάννινα
Λάτρεις της τεχνολογίας ήταν δυο νεαροί Έλληνες διαρρήκτες που είχαν βρει εύκολο στόχο τα σχολικά κτίρια της Ξάνθης. Από τον περασμένο Φεβρουάριο διέρρηξαν δύο σχολεία και δύο επιχειρήσεις και, εκτός από χρήματα, άρπαξαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η δράση των δύο 21χρονων εξιχνιάστηκε χάρη στα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι άνδρες της Ασφάλειας, καθώς και οι δυο τους είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για ανάλογες κλοπές. Οι έξι συσκευές που είχαν κλέψει μαζί με 920 ευρώ δεν βρέθηκαν και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τις έχουν πουλήσει. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

Αδυναμία στην σύγχρονη τεχνολογία είχε και ένας 31χρονος που είχε διαρρήξει στις 2 Απριλίου το κτίριο ενός δημοτικού σχολείου στην Ανατολή Ιωαννίνων και είχε κλέψει διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι αστυνομικοί του τμήματος Κατσικά ανακάλυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης