Φορτσάκης: Τα έκτροπα μιας μειοψηφίας οδηγούν το Πανεπιστήμιο στην κατάρρευση

Φορτσάκης: Τα έκτροπα μιας μειοψηφίας οδηγούν το Πανεπιστήμιο στην κατάρρευση

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθάρισε ότι αυτές οι πρακτικές έχουν πια τελειώσει - Λοβέρδος: «Στηρίζουμε τον κ. Φορτσάκη, έχει απόλυτο δίκιο. Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά των φοιτητών»

Φορτσάκης: Τα έκτροπα μιας μειοψηφίας οδηγούν το Πανεπιστήμιο στην κατάρρευση
Την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα έκτροπα που γίνονται στα πανεπιστήμια «μειώνουν την αξία του δημόσιου Ιδρύματος και το οδηγούν στην κατάρρευση» επεσήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίο Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο κ. Φορτσάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι πρόκειται για πάγια συνήθεια μιας μειοψηφίας που δεν έχει σχέση με τη Σύγκλητο, ενώ πρόσθεσε ότι «οι ελάχιστες μειοψηφίες κάποιων συνδικαλιστικών παρατάξεων δημιουργούν πρόβλημα και εμφανίζονται δημιουργώντας απειλητική ατμόσφαιρα».

Ο πρύτανης ξεκαθάρισε ότι αυτές οι πρακτικές έχουν πια τελειώσει, είναι όμως ανοιχτός τόσο ο ίδιος όσο και η Σύγκλητος να ακούσουν φοιτητές και εκπροσώπους αλλά μέσα στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος και με πολιτισμό.

Κλείσιμο
Ανέφερε τέλος ότι η συνεδρίαση της Συγκλήτου θα επαναληφθεί το Σάββατο. «Θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σωστά», κατέληξε.

Απόλυτη στήριξη στον κ. Φορτσάκη -για μια ακόμη φορά- προσέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά αυτή, επιμένουμε ότι δεν είναι σπίτι του καθενός και της καθεμιάς ο δημόσιος χώρος» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχω αλλεργία στις κινητοποιήσεις και στη δημοκρατία, όμως ο κ. πρύτανης έχει δίκιο. Να μπουν καποιοι εκπρόσωποι να πουν τις απόψεις τους είναι το δόκιμο μέσο. Στηρίζουμε τον κ. πρύτανη ως υπουργείο Παιδείας».

Παράλληλα απάντησε και στην ερώτηση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για το αν συμφωνεί με την προειδοποίηση του κ. Φορτσάκη ότι θα υποβάλει μηνύσεις: «Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης