Αντιδράσεις για την κηδεία με στρατωτικές τιμές των καταδρομέων στο πραξικόπημα κατά του Μακάριου

Αντιδράσεις για την κηδεία με στρατωτικές τιμές των καταδρομέων στο πραξικόπημα κατά του Μακάριου

Η επίκληση της  «διατεταγμένης αποστολής» δεν δίνει συγχωροχάρτι και δικαίωμα σε κανένα να δαφνοστεφανώνει με στρατιωτικά αγήματα αυτούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία, σημειώνει σύνδεσμος αντιασιακών

Αντιδράσεις για την κηδεία με στρατωτικές τιμές των καταδρομέων στο πραξικόπημα κατά του Μακάριου
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να αποκαταστήσει του καταδρομείς που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 μετέχοντας στο πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Σήμερα τελέστηκε η κηδεία τους παρουσία του υπουργού εσωτερικών Σ. Χάσικου με την απόδοση στρατιωτικών τιμών.

Πρόκειται για τους Ανθυπολοχαγό Αντώνη Παντοπώλη , Λοχία Νέαρχο Ανηλιάδη , Λοχία Κωνσταντίνο Καψάλη, Δεκανέα Διονύσιο Παπαπέτρου, Δεκανέα Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτου , Υποδεκανέα Βαρνάβα Παπαβαρνάβα, τους καταδρομείς Θωμά Κάρκα, Ανδρέα Μιλτιάδου, Κοσμά Νικολάου, Αντώνη Παρτζίλη και Μιχαήλ Σαββάκη  και τον στρατιώτη Κώστα Νεοκλέους , τα οστά των οποίων ευρίσκονταν σε ομαδικό τάφο σε νεκροταφείο στη Λευκωσία και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με DΝΑ.

Στο επικήδειο ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι οι 12 «ατύχησαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε λάθος χρόνο και υπήρξαν θύματα, τελικά, γεγονότων και καταστάσεων, που άλλοι δημιούργησαν», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται συγκεκριμένα στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την επίθεση η οποία διενεργήθηκε, τότε, εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου.

Κλείσιμο
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών εξέφρασε αποτροπιασμό  για «την απόφαση της Κυβέρνησης  να αποδώσει πολιτειακές και στρατιωτικές τιμές  στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 όταν επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού  Μεγάρου  για να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Μακάριο.
σύ
Σε ανακοίνωση του για το θέμα ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η επίκληση της  «διατεταγμένης αποστολής» δεν δίνει συγχωροχάρτι και δικαίωμα σε κανένα να δαφνοστεφανώνει με στρατιωτικά αγήματα αυτούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης