Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ

Πιαστήκαμε χέρι-χέρι και φτιάξαμε αλυσίδα για να βγούμε από το πάρκινγκ - Φοβηθήκαμε ότι θα πνιγούμε ζωντανοί - Ήμασταν καταδικασμένοι - Δύο άνθρωποι μιλούν για τις στιγμές αγωνίας που έζησαν όταν τα νερά κάλυψαν τους δύο ορόφους του υπόγειου χώρου στάθμευσης

Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ
Μία μέρα μετά τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο πάρκινγκ, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν να προσπαθούν για απάντληση υδάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο, το νερό που έχουν καταφέρει και έχουν αντλήσει είναι περίπου 5.400 κυβικά μέτρα μόνο από το πρώτο υπόγειο ενώ πλέον μένει το δεύτερο με τα ίδια κυβικά.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, καθώς φαίνεται καθαρά η καταστροφή που υπέστησαν τα αυτοκίνητα από την πλημμύρα στα υπόγεια. Συγκεκριμένα, το νερό στο πρώτο πάρκινγκ έφτασε τα 2,20 μέτρα!

Κλείσιμο


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά πως η άντληση των υδάτων από το πάρκινκ θα συνεχιστεί έως και το μεσημέρι.

Ωστόσο, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες δύο ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και μιλούν αποκλειστικά στο protothema.gr

Και οι δύο ξεκίνησαν να πάνε για ψώνια και βρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά να δίνουν μάχη για τη ζωή τους κόντρα στα ορμητικά νερά που σχημάτισαν χειμάρους εγκλωβίζοντας τους σε έναν κλειστό χώρο.

Ο πρώτος, ο Παναγιώτης Κολέλης λίγο έλειψε μάλιστα να χάσει τη μητέρα του όταν τα νερά την παρέσυραν μέσα στο πάρκινγκ.

Μαζί με τον κ. Κολέλη τελευταία στιγμή σώθηκαν άλλα έξι άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο πάρκινγκ καθώς ο ορμητικός χείμαρος καθιστούσε αδύνατη την έξοδό τους από το χώρο με τα αυτοκίνητά τους.

«Είχαμε πάει για ψώνια και όταν ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς, ανησυχήσαμε και είπαμε να κατέβουμε στο πάρκινγκ να πάρουμε το αυτοκίνητο» ξεκινά την περιγραφή των όσων έζησε ο κ. Κολέλης.

Όταν φτάσαμε στον χώρο στάθμευσης το νερό κάλυπτε ήδη τα παπούτσια μας και μέχρι να μπούμε στο αυτοκίνητο το νερό συνέχισε να ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς, συνεχίζει ο αυτόπτης μάρτυρας στο protothema.gr.



«Το νερό, όμως, συνέχιζε να μπαίνει με μεγάλη ορμή και τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να ανέβουν την τελευταία ανηφόρα» εξηγεί ο κ. Κολέλης. «Έτσι αρχίσαμε να φοβόμαστε για τη ζωή μας και η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν να κάτσουμε στο πεζούλι δίπλα από την μπάρα εισόδου-εξόδου περιμένοντας κάποια βοήθεια». Έχοντας περάσει ήδη μισή ώρα η αγωνία είχε πλέον μετατραπεί σε φόβο για τους επτά ανθρώπους που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του πάρκινγκ και οι σκέψεις διαδέχονταν η μια την άλλη. 

«Μετά από πέντε-έξι λεπτά εγώ, η  μητέρα μου, η κοπέλα μου και τα άλλα τέσσερα άτομα πήραμε τη μεγάλη απόφαση γιατί το νερό μας έφτανε μέχρι τη μέση και φοβόμασταν ότι θα πνιγούμε. Φτιάξαμε μια αλυσίδα, πιασμένοι χέρι-χέρι για να καταφέρουμε να ανέβουμε την ανηφόρα καθώς η δύναμη του νερού ήταν πολύ μεγάλη και ο καθένας μόνος του ήταν αδύνατο να συνεχίσει» συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή ο κ. Κολέλης.



Και ενώ η περιπέτεια έδειχνε να τελειώνει εκεί, όταν οι πρώτοι έξι έφτασαν στο δρόμο έξω πλέον από το πάρκινγκ «η μητέρα μου γλίστρησε και βρέθηκε μέσα στο νερό ξανά. Έπαθα σοκ. Ευτυχώς ένας από τους επτά βούτηξε ξανά στα νερά και μετά από 25 αγωνιώδη λεπτά κατάφερε να την βγάλει έξω λιπόθυμη αλλά ζωντανή. Το νερό είχε ήδη φτάσει σχεδόν στο ταβάνι του πρώτου ορόφου του πάρκινγκ». Είχε περάσει πλέον κατά τους υπολογισμούς του μια ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτειά του.

Όπως λέει ο κύριος Κολέλης μέσα στο πρώτο όροφο βρίσκονταν συνολικά περίπου δέκα αυτοκίνητα ενώ άλλα 5-6 βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο. Ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιον ανήκαν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή αν μέσα σε αυτά υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που τυχόν εγκλωβίστηκαν.


«Ήμασταν καταδικασμένοι»
Εξίσου συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του κύριου Δημήτρη Στάθη, του ιδιοκτήτη του άσπρου αυτοκινήτου που πρώτο αποκαλύφθηκε όταν οι πυροσβέστες άρχισαν να αποσύρουν τα νερά μέσα από τον πρώτο όροφο του πάρκινγκ.

«Γινότανε κατακλυσμός. Πίσω μου είχα άλλα επτά αυτοκίνητα. Το νερό μπήκε σαν ποτάμι. Ήταν τόσο το νερό ώστε μέχρι να περπατήσω 30 μέτρα μου έφτασε μέχρι το γόνατο» δηλώνει στην κάμερα του protothema.gr

Ο κ. Στάθης περιγράφει τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε με άλλα τέσσερα άτομα για να βγει από το πάρκινγκ όταν χρειάστηκε, μάλιστα, να τραβήξει από τα μαλλιά μια γυναίκα για να την σώσει. «Ήμασταν καταδικασμένοι» λέει χαρακτηριστικά

Όσο για το αν υπήρχαν και άλλα άτομα μέσα στο πάρκινγκ ο κύριος Στάθης σημειώνει ότι βγήκαν οι επιβάτες των πρώτων τριών αυτοκινήτων και εύχεται «θέλω να πιστεύω ότι βγήκαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ».





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης